Jan Podroužek
18. listopadu 2017 • 22:01

Šilhavý získá dočasnou moc nad svou pozicí. Zvolí loajalitu k Nezmarovi, nebo nesouhlas?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z hlediska okamžitého je výhra Slavie nad Duklou 5:0 mimořádná a famózní, a lze třeba okamžitě konstatovat, že dvojice Milan Škoda a Jaromír Zmrhal předvedla skvělý výkon. Ovšem z hlediska dlouhodobého je to věc, která nemá na vývoj klubu, potažmo prvního týmu žádný vliv, a stane se rychle minulostí. A budoucností pak bude to, jak si Jaroslav Šilhavý a nový sportovní ředitel Jan Nezmar od prosince vyhoví při vzájemné spolupráci.



Právě tenhle tandem na základě debat a praktik zimu buď přežije, nebo se rozdělí, přičemž ve své funkci zůstane Nezmar, a Šilhavý ne.

Brzy bývalý funkcionář Slovanu Liberec s jasnou vizí v hlavě přichází do vedení úřadujícího mistra posunout jeho sportovní dosah a s pomocí dostupných možností ho principiálně upevňovat a pokud možno i stále vylepšovat.

Takový je alespoň pohled slávistických fanoušků a klubového managementu. Je to příslib, vidina lepší budoucnosti.

A nad tímto tématem se budou Nezmar se Šilhavým od 5. prosince pravidelně scházet, a buď se v zásadních otázkách shodnou, nebo se rozjede pátrání po novém trenérovi, které dost možná může skončit zase v útrobách tradičně brakovaného libereckého celku.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Dukla 5:0. Výhru řídili Škoda se Zmrhalem
Video se připravuje ...

Těmi zásadními otázkami může být definice fotbalu jakožto předváděné a vyžadované hry, na níž Nezmar dost leží, a kterou si sám vyseděl a vymyslel, a snaží se ji převádět do praxe s Jindřichem Trpišovským u Nisy.

Pak způsob výběru hráčů do definovaného fotbalu a jejich zapracovávání do mužstva. Už několik zasvěcených lidí včetně kapitána Slovanu Vladimíra Coufala se nechalo slyšet, že by letní blázinec s přiváděním všeho a všech do Edenu Nezmar nejspíš nedopustil.

Od těchto témat se budou odvíjet další detailnější rozpravy, což by mohlo být užití hráčské rotaci v praxi, a jestli ta je v podzimní části prováděná správně. A další...

Proto je výhra 5:0 sice krásnou slávistickou oslavou sobotního večera, nikoliv však ukazatelem budoucího směřování klubu a jeho prvního týmu.

Po podzimní části ligy bude tedy předmětem číslo jedna debatování Šilhavého s Nezmarem a jejich shoda.

Šilhavý každopádně asi nebude pánem téhle situace, protože patrně bude muset přistupovat a přistupovat na Nezmarovy podmínky a jeho vidění. Jako by získal dočasnou moc nad svou pozicí, kdy loajalita znamená „zůstat“, nebo nepřijmout požadavky a názory sportovního ředitele, a „jít“.

Slavia - Dukla: Obrana hostů hoří – Zmrhal se znovu trefil a je to 4:0 pro Slavii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud