Miroslav Horák
1. května 2016 • 15:07

Hradec lovil parádně, Jarůšek je přestup jako hrom. Odpoví Pardubice Kousalem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po škaredém a drsném uklouznutí v extraligovém play off, v němž Hradec Králové potřetí v řadě projel první kolo, to vypadalo, že v atmosféře nechuti zbrojit ve velkém dál na východočeský klub padne bída. Dopředu tušené a v neděli potvrzené transakce Mountfieldu ukazují na něco úplně jiného. Tak třeba příchod dynamického forvarda Richarda Jarůška je jedním z přestupů „léta“.



Prvního května bývá v extraligovém hokeji rušno. Tedy v očích nadržených fanoušků, jimž drtivá většina klubů předkládá personální pohyby v kádru. A kdo ne, ten ať v minulosti zůstane žít dál.

Samo sebou, že veškeré přestupy byly dojednány mnohem dřív než mezi 30. dubnem a 1. květnem, kdy hokejistům končí smlouvy a začínají platit nové. Třeba takový Petr Vampola věděl už během semifinálové série s Mladou Boleslaví, že v libereckém dresu bojuje proti svým budoucím spoluhráčům. A takových případů bylo víc.

Krátce před ním si to s Hradcem Králové na place rozdával Richard Jarůšek, patřící zrovna k těm hráčům, kteří Mountfield vystrnadili z medailové cesty. Reprezentant s ambicemi hrát jednou KHL je nejspíš nejvýnosnějším přestupem těchto dnů. K tomu navíc pod Bílou věží ukořistili expardubický defenzivní tandem Gregorc-Štajnoch, mimochodem jde také o členy národních týmů svých zemí. Dobrá práce. A jestliže ještě dopadne angažování kouče Miloslava Hořavy…

A zatímco v Hradci ulovili velké ryby, k nimž lze počítat i prodloužení smlouvy Jaroslava Bednáře, u velkého rivala v Pardubicích je zatím ticho po pěšině. V pondělí by se na tréninku měla hlásit trojice posil Bárta, Rýgl, Klimenta, mluví se o obránci Bakerovi, což nejsou vůbec špatní hráči, ale při vší úctě rozhodně ne hitovky. Pokud Dynamo míní neopakovat katastrofální sezonu, bude muset na přestupovém poli pořádně přidat.

Ve vzduchu je opětovné spojení s Robertem Kousalem, aktuálně členem národního mužstva v přípravě před mistrovstvím světa. Získat šikovného centra z KHL bude nadmíru těžké, podle dostupných informací Kousal žádá mimořádnou mzdu. Na druhé straně Pardubice nutně potřebují elitního středního útočníka… A co si budeme povídat, příchodem velkého jména také trochu přivřít ústa rozladěných příznivců.

Kousalův příchod by vše splnil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud