Pavel Bárta
29. dubna 2016 • 12:04

Jaromír Jágr stále ve vůdčí roli? Na řadě jsou už opravdu jiní

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bodnul si do „našeho“ Jardy. Od experta The Hockey News to nebyl povel k odchodu, Ken Campbell v žádném případě netvrdí, že Jaromír Jágr patří do šrotu. Upozornil však na něco, co všichni viděli, jen se o tom moc nemluvilo. Při vší úctě ke všemu, co velký JJ dokázal, má nejlepší léta za sebou. Je čas, aby vůdčí roli předal jiným.



Nemuseli jste zrovna sledovat jeho marnou snahu v play off. Stačí si vzpomenout na loňský světový šampionát v Praze, kdy dvěma góly heroicky zachránil čtvrtfinále proti Finsku. V dalších zápasech však už byl nulový.

A s ním celý český tým. Asi to nebyla náhoda. Tým k němu vzhlížel až příliš. A Jágr to chtěl urvat stejně ja jako dřív. Jednou se to povedlo, podruhé to už nešlo.

Problém byl kolikrát i v něm. Občas něco jiného tvrdil, než konal. Rád se vzpíral roli tažného koně, lídra, na kterého se nejvíc spoléhá. Ale byl rozmrzelý, jakmile mu byla upírána. S věkem vyzrál. Jenže jakmile cítil, že by to měl vzít na sebe, vložil do toho všechno. Tolik, že pak zhasl.

Pořád si těžko dovede připustit, že by to neměl zvládnout. Stejně tak si plno lidí neumí představit národní tým bez Jaromíra Jágra. Na mistrovství světa nepojede, uvidíme, co Světový pohár. I kdyby nakonec souhlasil, ve 44 letech na sebe nemůže brát největší zodpovědnost. Ať si trhá dlouhodobé rekordy NHL, na řadě jsou další. S tím se musíme jednou provždy smířit. A on taky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud