Stanislav Hrabě
3. března 2015 • 16:55

Spasitel Českých Budějovic František Cipro: Nikdo lepší určitě není

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Kotrba převzal Slovan Liberec, Pavel Tobiáš zušlechťuje 1.FK Příbram, František Straka je sice bez angažmá, ale potuluje se různě po koutech českých, evropských i mezikontinetálních. Ze slovutných trenérských osobností, které jsou přikováni původem k jihočeským končinám, byl okamžitě k dispozici pouze František Cipro, ač rodák z Jihlavy.



Vypadalo to jako náramná výhoda. Kdykoli se vedení Dynamo České Budějovice ocitlo v úzkých a potřebovalo rychle pozvednout morálku mužstva novým pometlem, stačilo projít Lanovku (pro pamětníky třídu maršála Malinovského), nebo zajet pár kilometrů za město na Hlubokou a vždy byl po ruce zdatný odborník, jenž se perfektně vyzná ve specifických podmínkách zchudlého kraje, kde si největší hodnotu po staletí drží ryby a houby. Výběr býval veliký.

Nyní, kdy tragický jarní vstup do nejvyšší soutěže podkopl nohy pod židlí Luboše Urbana, už se ze všech vyzkoušených našel pouze jediný – František Cipro. Ostatní mají zájmy jinde. Ale není třeba si stěžovat, splňuje všechny náležitosti a nároky, které jsou na trenéra jihočeského týmu kladeny. Je lokální patriot, vyzkoušený model nadále platí.

Říká se, že obyvatel Českých Budějovic nerozjasní tvář, pokud denně nevidí svou Černou věž, dominantu města. František Cipro ji denně vídá, a proto je tím povolaným, který by měl dokázat udržet mužstvo mezi elitou. Nikdo lepší určitě není.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud