Tomáš Vrábel
29. srpna 2015 • 11:24

Sparta v O2 areně? Zahájila novou éru. Éru v pohodlí a komfortu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta nastoupila v O2 areně poprvé jako domácí tým. Ještě před pár měsíci nemyslitelné spojení se stalo realitou. Na premiéru v novém stánku přišly necelé tři tisíce, z čehož velkou část tvořili příznivci norského Storhamaru. Skupina sparťanů se k O2 areně staví zády, cestu do Libně si teprve musí najít. Nakonec si ji ale najde.



Po přesunu Sparty se rojí otazníky. Jak se vypořádá s neustálým stěhováním z Holešovic do Libně? Skousnou fanoušci odchod z arény plné historie?

Odpovědět je jednoduché, Sparta totiž udělala naprosto logický krok. Stavba nové arény pro ni nebyla reálná, a tak okamžitě využila pádu Slavie do první ligy. S arénou podepsala několikaletou exkluzivní smlouvu, která jí dodává jistotu. Sice obydlela prostory, kde předtím 11 let působil její rival, ale fanouškovství musí jít stranou.

Management udělal všechno pro to, aby se v O2 areně její příznivci cítili jako doma. Sparťanský branding je všude, navíc je pestřejší než ten slávistický. Samotní hráči si užívají luxusu velké šatny, kterou tvoří až deset místnostní včetně sauny, bazénů a podobně.

Kvůli tomu všemu se Sparta bude muset vypořádat s neustálým cestováním mezi Holešovicemi a Libní. Ve světě to žádný problém. Pražský klub bude muset zdolávat mezi tréninkovým komplexem a zápasovou arénou vzdálenost 6,5 kilometrů, hráči NHL se stráví přesuny několikanásobně víc.

Návštěva a atmosféra při premiéře v O2 areně nebyla nijak výjimečná. Start extraligy to změní. Už nyní je jasné, že Sparta prodala víc permanentních vstupenek než loni. Některým fanouškům se do Libně možná teď nechce, na komfort si však rychle zvyknou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud