3. července 2017 • 22:03

Megakontrakt pro hvězdu NBA. Curry jako první hráč vydělá 4,5 miliardy!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doma má dva prsteny pro vítěze NBA i stejný počet cen pro nejužitečnějšího hráče ligy. Teď Steph Curry, rozehrávač úradujících šampionů Golden State Warriors, dostane i nejlepší kontrakt v historii ligy. Devětadvacetiletá hvězda se stane prvním hráčem v historii NBA, který si jednou smlouvou vydělá přes 200 milionů dolarů (4,5 miliardy korun).



Doteď byl brán jako jedna z nejlevnějších hvězd v NBA. Golden State jako neomylný střelec dotáhl ke dvěma titulům, hned ve třech sezonách překonal rekord v počtu trefených trojek. Smlouva mu v té době zaručovala 44 milionů dolarů rozprostřených přes čtyři sezony, tedy 11 milionů ročně. V porovnání s LeBronem Jamesem (přes 30 milionů ročně) či Kevinem Durantem (26 milionů ročně) byl poměrně chudým příbuzným.

Curryho příjem se teď několikrát znásobí. Už není hráč, kterého omezují starosti o zraněné kotníky, nýbrž jedna z největších hvězd ligy. A podle toho bude také zaplacen. Warriors skvělému střelci v průběhu příštích pěti let vyplatí 201 milionů dolarů, tedy přes 4 a půl miliardy korun.

29letý Curry měl být v létě oficiálně nechráněným volným hráčem, málokdo ale pochyboval o tom, že se bude z mistrovského týmu Warriors stěhovat. "Uděláme vše proto, aby Steph zůstal a byl tu šťastný," řekl po zisku titulu majite týmu Joe Lacob. Nejštědřejší smlouva v historii ligy byla pro uznávaného střelce dostatečným argumentem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud