29. října 2008 • 09:58

Trutnov bude hrát na Ibize

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky Kary Trutnov nastoupí ve druhém utkání základní skupiny Evropského poháru ve čtvrtek na palubovce klubu EBE Ibiza PDV. Půjde o souboj týmů, které v úvodu soutěže dokázaly zvítězit.



Kara doma porazila litevské Marijampole 79:73, Ibiza vyhrála v rumunském Aradu 66:61.

"Soupeř se jeví podle videozáznamu z prvního utkání jako velmi rychlé družstvo, které je dobré především v situacích jedna na jednu. Ale i pod košem se zdá, že bude velmi nebezpečné," uvedl trutnovský kouč Martin Petrovický.

"Musíme hru opřít o agresivní obranu a velmi dobrou poziční hru při doskakování. Na soupeře by mohla platit rychlá kombinace, zakončená tvrdým průnikem pod koš," dodal.

Ibiza, která v minulé sezoně dosáhla třetím místem ve španělské lize historického úspěchu, startuje v evropských pohárech teprve podruhé. Ale již v prvním zápase dokázala vylepšit výsledek z roku 2004, kdy v základní skupině ani jednou nevyhrála.

Při snaze o postup do play off nejvíce spoléhá na slovinskou pivotku Piršičovou, Američanku Holmesovou z WNBA a španělskou střelkyni Moralesovou. Zápas se hraje od 20:45.

Články odjinud


Články odjinud