Ondřej Němec
10. dubna 2016 • 00:31

Joshua získal titul v těžké váze. Potvrdil ho drtivým hákem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miláček Velké Británie ovládl svět. Anthony Joshua se v šestadvaceti letech coby uřadující vítěz olympijských her stal i světovým šampionem. Během dvou kol připravil o pás IBF americkou dvoujku těžké váhy Charlese Martina. 



Stačila necelá dvě kola, aby se Anthony Joshua stal novým šampionem IBF v těžké váze. Nebezpečného amerického leváka Charlese Martina poslal dvakrát k zemi. Z druhého pádu se Martin nedokázal vzpamatovat včas a byl odpočítán. 

Nejprve to na tak rychlý duel nevypadalo. První kolo bylo ve znamení opatrnosti. Dlouhé oťukávání a nejistota z obou stran. Ale druhé už jasně opanoval Joshua přesnými údery.

"Je to jen čtvrtina cesty. Nehodlám se nechat unést," zhodnotil získání titulu mladý likvidátor. "Stále je toho hodně, co je třeba udělat." 

VIDEO: Podívejte se na moment, který rozhodl o novém šampionovi IBF

 

Tím nejdelším na celé show byl úvod. Joshua si dopřál velkolepý nástup v bílé. Už v dokumentu pro BBC prozradil, že při příštím souboji chce být oblečen celý v bílém, po vzoru a na počest největšího z největších, Muhammada Aliho. Slovo dodržel a při nástupu do ringu doslova zářil. Jako melodii pro příchod zvolil píseň "Seven Nation Army". Oproti tomu Charles Martin přicházel v černozlatých barvách s královskou korunou na hlavě.

S reakcí na výsledek zápasu neotálel Tyson Fury , aktuální držitel titulů WBO a WBA, které na konci minulého roku vyrval z rukou Vladimira Klička . Na svém twitterovém účtu napsal: "Takže AJ dostane pás. Vypadal pomale, těžkopádně a jako kulturista. Nechte mě zabít toho beránka."

Ať už ale píše Fury cokoliv, nesníží tím nadšení Anglie z Joshuova vítězství.

Anthony Joshua zasypal soupeře údery
Anthony Joshua zasypal soupeře údery

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud