16. července 2015 • 08:12

Nejsem mrtvý, vzkazuje golfista Woods před startem The Open

Autor: jip, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doby jeho velkých vítězství už jsou hodně dávno. Slavný americký golfista Tiger Woods však před britským The Open, které na hřišti v St. Andrews dnes začíná, varuje, že ještě není odepsaný. Nic to nemění na tom, že favoritem je Američan Jordan Spieth, vítěz dvou prvních majorů sezony.



Vzhledem k tomu, že svůj poslední major vyhrál Tiger Woods před sedmi lety, kdy se zasekl na čísle 14, stalo se už koloritem zpochybňování jeho ambicí na každém dalším velkém turnaji, na který přijede. Nejinak je tomu i letos, zejména když se Woods potýká s kolísavou formou.

Stačí pár čísel. Svůj poslední turnaj vyhrál v srpnu 2013, v současnosti je světovým hráčem číslo 241, přitom jde stále o hráče, který strávil nejvíc týdnů jako světová jednička. Před měsícem na The Memorial pak předvedl nejhorší kolo své kariéry.

„Pořád jsem mladý. Vždyť mi ještě není ani čtyřicet. Je mi jasné, že někteří z vás (novinářů) si myslí, že jsem už pochovaný a hotový, ale já jsem pořád tady. Miluji golf. Miluji soutěžení a hraní velkých akcí,“ rozohnil se někdejší první hráč světa.

Veškeré pohledy golfového světa se ale teď nesoustředí na něj, nýbrž na mladého Američana Jordana Spiethe. Fenomén letošního roku a vítěz prvních dvou majorů sezony se pokusí o třetí velký titul v řadě, což je 62 let nevídaný počin, a zaútočí tím zároveň na první místo žebříčku.

Jedenadvacetiletý Američan by se stal prvním hráčem od roku 1953, který by vyhrál první tři majory roku. Proč je to opravdu mimořádný počin, může říct třeba Tiger Woods, dlouhé roky neotřesitelný panovník golfového světa.

V roce 2002 dorazil Woods na The Open taky s vizitkou vítěze obou prvních majorů sezony, na hřišti v Muirfieldu dokonce dobře odstartoval dvěma dobrými koly, ale pak jeho ambice strhly k zemi vítr, déšť a celkově proměnlivé podmínky britského počasí. Woods zahrál ve 3. kole velmi špatné skóre 81 a bylo po nadějích.

Ne nadarmo Tiger připomíná: „Bude záležet, jak se Spieth vyrovná s neustálými změnami větru. Každý den fouká jinak, každý den musíte ránu ze stejného místa na hřišti hrát kvůli větru úplně jinak. Tohle bude pro něho klíč.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud