27. července 2009 • 16:09

Spilková se po triumfu na ME těší na duel s Kordovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po jednoznačném triumfu na mistrovství Evropy hráček do 16 let stojí před golfistkou Klárou Spilkovou další velká výzva. Na Solheim Cupu v USA si zahraje za evropský výběr do 18 let, který se v ženské obdobě Ryder Cupu utká s domácím týmem USA.



Jednou z jejích soupeřek bude i dcera bývalého nejlepšího českého tenisty Jessica Kordová, která reprezentuje USA.

Teprve čtrnáctiletá Spilková bude na Solheim Cupu nejmladší hráčkou dvanáctičlenného evropského výběru. "Moc se těším, byl to můj velký cíl," řekla Spilková na dnešní tiskové konferenci v Praze.

S Kordovou ještě před rokem hrála v jednom celku. "To bylo na European Young Masters, nyní budeme soupeřky, ale myslím, že to bude kamarádské. Potom budeme i hosty ženského Solheim Cupu. Tam uvidím na vlastní oči nejlepší světové hráčky, to bude skvělé," uvedla česká naděje.

Na ME do 16 let ve Francii se členka GC Erpet Praha postarala o velký úspěch českého golfu. Šampionát vyhrála s ohromným náskokem 14 ran a byla hlavním tahounem českého družstva: spolu s Karolínou Vlčkovou, Danielem Suchanem a Alešem Procházkou zvítězila v Poháru národů.

"Hrála jsem naprosto v pohodě. Něco podobného jsem zažila již na mistrovství Německa, kde jsem také vyhrála. Byla jsem v psychické pohodě, hřiště Albatros se mi líbilo a pomohl mi celý tým," řekla Spilková. "Sezona je zatím velice výjimečná. Hraji jistý golf," uvedla Spilková, jež navíc skončila druhá v ME na jamky.

V úterý vyrazí na mezinárodní mistrovství Rakouska, poté ji čeká domácí šampionát v Karlových Varech. Vrcholem pak bude Solheim Cup.

Golf v Americe ji láká, avšak o odchodu na studia do USA zatím nepřemýšlí. "Studovat v Americe mě ještě nenapadlo. Ještě mám před sebou střední školu, kterou bych chtěla udělat zde," řekla Spilková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud