11. listopadu 2008 • 12:47

Ragbisté chtějí zpět mezi elitu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotním zápasem proti Polsku zahájí čeští ragbisté boje v druhé divizi mistrovství Evropy. Vítěz kvalifikační skupiny si zajistí postup mezi elitu, z níž národní tým na jaře sestoupil.



Utkání začne ve 13:00 na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích.

Česká reprezentace touží po pádu opět zamíchat postupové karty. Důležitý vstupní zápas proti Polsku však bude muset zvládnout bez své největší hvězdy Martina Jágra, který má klubové povinnosti ve francouzském Toulonu.

"Má utkání proti proti Toulouse, což je v ragby pojem jako Real Madrid nebo Barcelona ve fotbalu. Nemůžeme se divit, že tomu dává přednost, a nechceme mu ani dělat potíže a nutit ho, aby přijel. O takové angažmá hráči bojují a sní celý život. Věříme, že nám ještě pomůže v dalších zápasech," řekl na dnešní tiskové konferenci asistent reprezentačního kouče Martin Kafka.

Tým se v sobotu pokusí zúročit půlroční přípravu pod novým francouzským trenérem Christianem Gajanem. Podle Kafky se má nejvíce změnit herní filozofie a myšlení hráčů. "Doteďka jsme se ve hře adaptovali na naše vlastní problémy. To teď chceme změnit a snažíme se reagovat a přizpůsobit hrutomu, kde má slabiny náš soupeř," vysvětlil Kafka.

Český výběr v poslední generálce rozdrtil Chorvatsko 47:0, ale ve své skupině narazí na zdatnější protivníky. Výrazný favorit mezi Belgií, Ukrajinou, Polskem a Moldavskem údajně není. "Papírově je nejsilnější Belgie, ale výsledky se budou hodně odvíjet od sestav. Jestli týmy nasadí všechny krajánky z evropských lig," uvedl Kafka.

Až na Jágra by měli být Češi proti Polsku kompletní. Gajan počítá se zbylými deseti legionáři, roztroušenými v profesionálních soutěžích po Evropě. "Polsko je kvalitativně na naší úrovni, ale doma chceme uspět. Myslím, že v našich silách je usilovat o postup," dodal Kafka.

Po Polsku čeká reprezentaci hned další sobotu utkání v Praze s Moldavskem.

Články odjinud


Články odjinud