13. srpna 2016 • 13:08

Líčí se a má vztek. Neberou nás jako ženy, zlobí se metráková koulařka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijské zlato ve vrhu koulí vybojovala Američanka Michelle Carterová až posledním pokusem, svým vzhledem však zaujala hned po příchodu na stadion v Riu. Životního úspěchu dosáhla s tradičním výrazným líčením, jímž se v koulařském sektoru obvykle vymyká. Jde o záměr profesionální vizážistky, které chce změnit pohled veřejnosti na svůj sport.



"Lidé se na nás nedívají jako na ženy. Ale já jsem holčičí celý život, nedokážu to oddělit. Sport a to, že jsem žena. Miluju účesy, make up, módu a miluju vrh koulí," řekla třicetiletá vrhačka, která provozuje malý internetový obchod s kosmetikou pod názvem Shot Diva.

Přes sto kilogramů vážící koulařka nabádá ženy, aby se nestyděly za své tělo a prostě se bavily. "Já říkám: vypadej dobře, měj dobrý pocit a dáš to. Když se cítíš dobře a vypadáš dobře, věříš si, vyrazíš ven a roztočíš to," uvedla Carterová.

Olympijské zlato ve vrhu koulí vybojovala Američanka Michelle Carterová
Olympijské zlato ve vrhu koulí vybojovala Američanka Michelle Carterová

Triumfem v Riu připravila o naději na zlatý hattrick Novozélanďanku Valerii Adamsovou, vítězku z Pekingu a Londýna, a stala se první americkou olympijskou vítězkou ve vrhu koulí po 56 letech. Zároveň překonala svého otce a trenéra Michaela, který získal stříbrnou olympijskou medaili v kouli na hrách v Los Angeles v roce 1984. Ve stejném roce zahájil úspěšnou profesionální kariéru v americkém fotbalu, když se San Franciscem hned vyhrál Super Bowl, což se mu pak povedlo ještě dvakrát.

"Budu chodit kolem domu a říkat: Tati, dostala jsem tě!" smála se Carterová, která se dočkala zlata po 15. místě v Pekingu a páté příčce v Londýně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud