27. února 2014 • 11:20

Milionové medaile! Moravec a Soukalová stíhají i Sáblíkovou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za rekordní medailové žně dostanou bohatou odměnu. Na částky v řádech milionů si přijde šestice českých reprezentantů, kteří získali na olympijských hrách v Soči pro výpravu osm cenných kovů. A zatímco snowboardistka Eva Samková si vydělá od Českého olympijského výboru na 1,5 milionu korun, rychlobruslařka Martina Sáblíková nebo čeští biatlonisté dostanou bonusy i od svých svazů.



„Jsou docela velké. Olympijský výbor dává za první tři místa, my jsme ale chtěli ohodnotit také nějaké brambory,“ uvedl šéf biatlonového svazu Václav Fiřtík.

„Na té bramboře je 250 tisíc a oceňujeme i sportovce do osmého místa. Tam je třeba 100 tisíc. Kdyby byl někdo zlatý, bylo by to za 400 tisíc, stříbro je 300 tisíc a bronz je stejně jako čtvrté místo, tedy 250. Jak je to se štafetami, nevím,“ doplnil.

GALERIE | Podívejte se, kolik čeští medailisté dostanou peněz

Gabriela Soukalová
Gabriela Soukalová

Ovšem pozor, tyto částky nejsou stále konečné a o finální podobě prémií se bude jednat dnes na zasedání výboru biatlonového svazu. V zákulisí se nicméně spekuluje o souhrnné sumě v řádu 2,5 milionu korun. Co se Moravce či Soukalové týče, mohli by si tak jednotlivě v součtu bonusů i od ČOV celkem přijít na více než dva miliony korun.

Tedy stejně jako zlatá a stříbrná medailistka Martina Sáblíková , jež získá jen od ČOV 2,25 milionu korun. Navíc i ona by měla získat další prémii od své domovské federace. Kolik, to ale předseda Českého svazu rychlobruslení Ondřej Brada neprozradil: „Odměny pro olympioniky rychlobruslaře budou řešeny dle pravidel ČOV a dále individuálně na úrovni svazu,“ řekl jen na dotaz Sportu.

Všechny medaile jsou doma! Ze Soči dorazili úspěšní biatlonisté
Video se připravuje ...

To další zlatá medailistka, snowboardcrossařka Eva Samková , má jistých „jen“ 1,5 milionu od ČOV, její svaz totiž prémie za olympijské úspěchy nevyplácí.

„Vždycky dávám procenta z výher klukům (trenérům), protože si všechny svěťáky platí sami. Zaslouží si víc, než dostanou,“ říkala už dříve Samková , jejíž rozpočet v sezoně se údajně pohybuje okolo 2,5 milionu korun. Hlavní devízou do budoucna je tak pro ni i statut olympijské vítězky, neboť by mimo odměn za zlato měla přilákat rovněž zájem nových sponzorů.

Vlajkonoš Moravec si za medaile postaví dům, prozradil po příletu
Video se připravuje ...

Hustý! Samková se Sáblíkovou skákaly na Letné s fanoušky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud