20. května 2016 • 19:41

Český rekord na medaili z ME nestačil, Micka skončil na 800 m čtvrtý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavec Jan Micka skončil na mistrovství Evropy v Londýně čtvrtý na 800 metrů volný způsob v novém českém rekordu 7:50,38 minuty a o jednu příčku vylepšil svůj výsledek z patnáctistovky. K bronzu mu scházelo téměř dvě a půl sekundy, za vítězným Italem Gregoriem Paltrinierim zaostal o více než osm vteřin.



Martina Moravčíková obsadila ve finále na 200 metrů prsa osmé místo, český rekord tentokrát nevylepšila. Stejného výsledku dosáhla i Lucie Svěcená na trati 100 m motýlek.

Jednadvacetiletý český talent Micka překonal svoje téměř dva roky staré národní maximum o 1,81 sekundy. Po pomalejším začátku se na čtvrté místo dostal po 250 metrech a nasazené tempo udržel až do cíle. Na třetího Ukrajince Mychajla Romančuka ztratil 2,39 sekundy. Paltrinieri zopakoval triumf z nejdelší trati, celkem získal už pátý evropský titul.

Sedmadvacetiletá Moravčíková v Londýně dvakrát vylepšila svůj český rekord a navíc splnila limit pro účast na olympijských hrách, ve finále jí však došly síly a s časem 2:29,42 doplavala osmá. Obdobně dopadla i o devět let mladší Svěcená na motýlkářské stovce, ani ona však nebude v Riu chybět.

V semifinále znakařské dvoustovky Roman Dmytrijev jako první český plavec časem 1:59,53 pokořil hranici dvou minut, na postup mezi nejlepší osmičku to ale nestačilo. Do finále se nedostal ani Petr Bartůněk na 50 m prsa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud