4. srpna 2009 • 07:57

Čavič vyzval Phelpse: Jeden proti jednomu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na exkluzivní plavecký souboj jeden proti jednomu by mohlo dojít v příští sezoně. Navrhuje ho Srb Milorad Čavič na stovce motýlkem a k duelu vyzývá svého soka Michaele Phelpse.



"Kdyby se to podařilo, tak jsem přesvědčen, že k propagaci plavání by to bylo báječné," řekl Čavič po mistrovství světa v Římě. "Bylo by hodně legrace a náš sport by to posunulo do vyšších sfér."

Rivalita Phelpse a Čaviče se táhne od olympiády v Pekingu. Loni Srb prohrál s fenomenálním Američanem ve fotofiniši a o víkendu ho Phelps porazil právě na stovce motýlkem i na světovém šampionátu.

Příští rok se nekoná olympiáda ani mistrovství světa a Čavič by tak chtěl iniciovat speciální exhibiční souboj. Podle jeho agenta Davida Arlucka by k němu mohlo dojít v Dubaji. "Jsem si jistý že Peter Carlisle (Phelpsův agent) to pochopí a podpoří," řekl Arluck.

Phelpsův trenér Bob Bowman se na myšlenku souboje jeden proti jednomu na neutrální půdě netvářil nadšeně. "Závodíme poměrně hodně, takže je šance se potkat na různých místech," uvedl kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud