21. dubna 2016 • 18:37

Volejbalistkám Prostějova chybí jedno vítězství k osmému titulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistkám Prostějova chybí jedno vítězství k zisku osmého mistrovského titulu za sebou. Favoritky finálové série extraligy porazily v druhém utkání na domácí palubovce Olomouc hladce 3:0 po setech 25:19, 25:13 a 25:14. V sérii na tři vítězství vede Prostějov na zápasy 2:0, další utkání je na programu v sobotu od 17:00 v Olomouci.



Stejně jako ve středečním úvodním finále měly domácí suverénky zápas zcela ve své režii. Olomouc přehrály větším tlakem na podání i v útoku. Hlavní tahounkou na cestě za vítězstvím byla opět mladá Kubánka Melissa Vargasová, proti jejímu silovému pojetí hry nenašly olomoucké volejbalistky žádnou zbraň. Vargasová byla také s 13 body nejlepší hráčkou zápasu.

"Dnešní vítězství bylo ještě jednoznačnější. Na rozdíl od prvního zápasu nebylo toto utkání jen o Vargasové. Dařilo se nám na příjmu podání a také blokařkám," poznamenal trenér Prostějova Miroslav Čada.

Částečně vyrovnanou partii udržely hráčky Olomouce jen do poloviny úvodního setu. Jejich snaha ale nestačila k tomu, aby alespoň koncovku této sady zdramatizovaly.

V dalších dvou setech už dostalo utkání zcela jednoznačný průběh. Zkušenější a herně vyzrálejší hráčky Prostějova dovolily soupeřkám uhrát ve druhém dějství jen 13 a ve třetím 14 bodů a hned první mečbol proměnily ve vítězství.

"Neměli jsme se na čem chytnout. Máme úzký kádr hráček, na oporách se po semifinále už projevuje únava z náročného programu celé sezony. Prostějov vyhrál zcela zaslouženě," uvedl trenér Olomouce Jiří Teplý.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápas:

Prostějov - Olomouc 3:0 (19, 13, 14)

Rozhodčí: Hudík, Gall. Čas: 65 min. Diváci: 600. Stav série: 2:0.

Prostějov: Markevičová 8, Herelová 10, Vargasová 13, Gambová 8, Steenbergenová 11, Weissová 1, libero Kovářová - Soaresová. Trenér: Čada.

Olomouc: Kubová 11, Dedíková 6, Závodná 5, Dudová 2, Košická 1, Dumančičová 8, libero Hronová - Michalíková 3, Sochorcová. Trenér: Teplý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud