13. prosince 2016 • 19:33

Štvanice bez volejbalu? Jsme smutné, říkají Sluková s Hermannovou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Beachvolejbalový pár Markéta Sluková, Barbora Hermannová těžce nese, zrušení turnaje kategorie Open Světového okruhu, který se měl v příštím roce konat v Praze na Štvanici. Svaz se pořádání turnaje vzdal kvůli finančním problémům.



„Samozřejmě nás ohlášení zrušení pražského Openu zaskočilo a strašně nás to mrzí, protože jsme se těšily si zahrát na domácí půdě před domácími fanoušky,“ reagovala na zprávu Sluková. „Myslím, že je to veliká škoda. Český beach má co nabídnout. Myslím, že by to byl hezký turnaj, že by se to povedlo.“

Turnaj kategorie Open Světového okruhu se na Štvanici odehrál letech v roce 2014, kdy ho Sluková s tehdejší parťačkou Kristýnou Kolocovou vyhrála, a 2015. Vždy skončil velkým diváckým úspěchem.

„Jsem z toho smutná. Pro nás je to jediná možnost mít tady hezký turnaj, který vždycky dobře obsazený, co se obecenstva týče. Přijde mi to smutné, my do toho nevidíme. Peněz asi nebylo dost. Mrzí nás to,“ uvedla Hermannová.

Na český volejbalový svaz se v poslední době valí problémy. Nejdřív vyšlo najevo, že jeden ze svazových zaměstnanců zpronevěřil skoro 20 milionů korun. Potom kontrola z ministerstva financí odhalila chyby v nakládání s penězi od státu za 37,5 milionu korun a vyjádřila podezření z dotačního podvodu.

„Důvody dopodrobna neznáme, nemůžeme soudit, čí je to chyba, ale jako sportovkyně nás to mrzí,“ říká Sluková. „Lidi na internetu polemizují, úplně nejsnazší verze je spojit si to s problémy, které tam byly, ale do toho my vůbec nevidíme a nechceme dělat ukvapené závěry. Ale evidentně se jim beachový turnaj do programu jak finančně, tak organizačně nehodí.“

Svaz se už letos vzdal pořádání turnaje, který se měl na Štvanici uskutečnit v olympijské sezoně. Sluková s Hermannovou teď přemýšlí o novém programu.
„Budeme si muset na tom s trenérem sednout a domluvit se,“ říká Sluková. „Příští rok bude o co hrát, taková katastrofa to z tohohle pohledu nebude.“

Vrcholem sezony budou pro český pár mistrovství světa ve Vídni a evropský šampionát v lotyšské Jurmale.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud