22. září 2017 • 16:52

Volejbalistky na úvod ME padly s favoritkami, se Srbskem prohrály 0:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky vstoupily do mistrovství Evropy v Ázerbájdžánu prohrou s jedním z hlavních medailových uchazečů Srbskem 0:3 po setech 22:25, 16:25 a 23:25. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera držely se stříbrnými medailistkami z loňských olympijských her v Riu vyrovnanou partii v úvodním a třetím setu, ani jednou ale proti zkušenému soupeři nezvládly koncovku.



České hráčky vstoupily do zápasu nebojácně. Dobře bránily, byly jisté v útoku a těžily z nevynucených chyb soupeře. O výsledku úvodního setu ale rozhodla střední pasáž, v níž Pommerův tým od vedení 16:14 umožnil Srbsku šestibodovou šňůru. Češky se po vystřídání ještě přiblížily na rozdíl jediného bodu (22:23), poslední slovo ale měly důraznější Srbky, které těžily z přesnosti útoků Boškovičové, Stevanovičové a Mihajlovičové.

V úvodu druhé sady vypadly české volejbalistky z rytmu, rychle prohrávaly 2:8 a náskok už nedohnaly. Z krize se dostaly až ve třetím dějství. Utekly v něm soupeři do náskoku 16:11 a srbský trenér Terzič neuspěl při dvou pokusech přezkoumat sporné situace "jestřábím okem."

V závěru měly české hráčky slibný náskok 20:17, ale ani ten jim nestačil na zisk setu. Srbky opět přepnuly na vyšší rychlostní stupeň. Většinu jejich akcí zakončovala nejlepší hráčky utkání Boškovičová, která si připsala 22 bodů. Proti ní marně hledaly Češky obranu.

Klíčový v boji o postup ze skupiny by měl být sobotní druhý zápas proti Belgii. V neděli český tým skupinu uzavře duelem se silným Nizozemskem, které má z minulého ME stříbro.

Vítězové skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, celky z druhých a třetích míst budou hrát osmifinále.

Mistrovství Evropy volejbalistek v Ázerbájdžánu a Gruzii:

Skupina A (Baku):
16:00 Maďarsko - Ázerbájdžán,
18:30 Polsko - Německo.

Skupina B (Tbilisi):
Itálie - Gruzie 3:0 (14, 12, 12).
18:00 Bělorusko - Chorvatsko.

Skupina C (Baku):
Rusko - Ukrajina 3:2 (18, -20, 23, -23, 13).

Skupina D (Gandža):
Srbsko - ČR 3:0 (22, 16, 23)
18:00 Nizozemsko - Belgie.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud