Květoslav Šimek
1. září 2014 • 15:01

Odleť holube! A ty Holube leť! Ptačího vetřelce plašil Jandův synovec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězství z třetího ročníku Memoriálu Jiřího Rašky si z Frenštátu pod Radhoštěm odvezl slovinský skokan Jure Šinkovec. Po Lukáši Hlavovi a Romanu Koudelkovi se stal první zahraničním vítězem závodů pořádaných na počest olympijského vítěze z Grenoblu. Z českých skokanů si nejlépe vedl Jakub Janda, celkově druhý.



Nejkurióznější moment ovšem zažil Jandův synovec Benedikt Holub. Přestože byl na závodech zařazených do seriálu Kontinentálního poháru pouze v roli předskokana, pobavil diváky nejvíc. Společně s ptačím vetřelcem…

„V průběhu závodu dosedl na dopad holub a nechtělo se mu tak tři, čtyři minuty odletět,“ líčí ředitel závodů Jan Baier. „Museli jsme závod přerušit, neodradila jej ani puštěná voda.“

Holuba se pořadatelům nakonec podařilo z doskočiště vystrnadit. Aby mohl závod znovu pokračovat, bylo nutné „vypustit“ předskokana. A tím nebyl nikdo jiný, než Benedikt Holub. „Když pak hlasatel oznamoval, že je na věži další Holub, začali někteří diváci hledat dalšího ptáka,“ usmívá se Baier.

Putovní pohár, který legendární Jiří Raška vybojoval v závodě Turné čtyř můsků v roce 1969 v Bischofshofenu, si odvezl Slovinec Jure Šinkovec. Předvedl skoky dlouhé 100,5 a 105 metrů. Druhý Jakub Janda skočil 97,5 a 105 metrů. Třetí skončil Pius Paschke z Německa (99 a 99 metrů).

Dalším českým skokanům se moc nevedlo. Martin Cikl byl na 41. místě (85 m), Filip Sakala (82 m) na 44. a Vojtěch Štursa na 45. místě (77 m).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud