13. září 2015 • 12:37

Veselý bude poprvé českou jedničkou. Je to jen na papíře, říká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý půjde při absenci Tomáše Berdycha do utkání baráže Davisova poháru v Indii poprvé jako týmová jednička. Dvaadvacetiletý mladík si ale větší tlak z nové role nepřipouští a v Dillí se bude soustředit hlavně to, aby předvedl hru, která je mu vlastní.



"Pro mě se nic moc nemění, je to jen papírová záležitost. Člověk chce uhrát bod stejně, ať je jednička nebo dvojka. Samozřejmě když je jednička, to očekávání je možná větší. Ale to jsou takové vnější věci, důležité je soustředit se na vlastní hru," řekl dnes novinářům před odletem do Indie Veselý .

Nic než záchranu ve Světové skupině si nepřipouští. "Důležité bude, abychom získali tři body. Jestli to budu já, Lukáš ( Rosol ), Adam (Pavlásek) nebo Radek ( Štěpánek ), to záleží na tom, jak se budeme cítit. Ale věřím, že máme dost silný tým na to, abychom to zvládli," dodal.

I když týmu chybí opora Berdych , Veselý věří, že to vliv na výsledek mít nebude. Český celek pořád považuje za favorita. "Máme dost zkušený tým, i žebříčkové postavení máme daleko lepší. Pravda, v Davis Cupu se tyhle rozdíly smazávají, ale když budeme hrát svoji hru a soustředit se, tak máme velké šance, aby se ten úspěch povedl," prohlásil Veselý.

Na US Open musel kvůli zablokovanému krku skrečovat zápas 3. kola s Johnem Isnerem, ale teď už se cítí dobře. "Začal jsem lehce trénovat až předevčírem, týden jsem byl mimo provoz. Bylo to z prochladnutí z klimatizací, to je věc, co se špatně léčí. Teď už je vše pořádku, krk už dobrý. Věřím, že do pátku budu stoprocentní," uvedl Veselý.

Doufá, že se dostane zpět do formy, kterou měl. Na US Open uhrál dvě kola. "Určitě bych radši odlétal s tím, že bych byl v plném tréninku a zcela připravený. Ale myslím si, že ještě pořád je několik dnů čas na to, abych se dostal zpátky do formy. V USA si myslím, že jsem předvedl na posledním turnaji dobré výkony, takže se budu snažit udržet si tohle nastavení až do Davis Cupu," řekl 48. hráč světa.

Exotického prostředí v Indii se nebojí. "Hrál jsem poslední dva roky turnaj v Čennaí, takže vím, jak to přibližně v Indii vypadá. Je tam samozřejmě strašně moc lidí, je to druhý nejlidnatější stát. Předpokládám, že přijde spousta Indů podpořit domácí tým. Ale myslím, že oni byli vždycky féroví, že nedělali věci, které se nedělají. Věřím, že to bude v naprostém pořádku," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud