20. prosince 2011 • 15:32

Poslední zápas v hale, první prohra. Kvitovou dostala Hradecká

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až ve svém posledním letošním zápase ztratila tenisová světová dvojka Petra Kvitová svoji čistou bilanci v hale. Její jedinou přemožitelkou pod střechou se v roce 2011 stala v rámci domácí extraligy Lucie Hradecká z 1. ČLTK Praha. Kvitovou (Prostějov) porazila po téměř tříhodinové bitvě 6:7, 7:6 a 7:5.



„Jsem první a nejspíš i poslední... ale je to pocit jako po každém jiném vítězství. Nedá se říct, že bych strašně chtěla vyhrát, být ta jediná. Chtěla jsem uhrát bod pro svůj tým a za to jsem ráda,“ řekla Hradecká.

Souboj se odehrál v rámci finále tenisové extraligy, kde po duelu Kvitová-Hradecká byl stav utkání Prostějov-1. ČLTK Praha 2:2. Zápas se změnil v obrovskou bitvu, kterou rozhodlo několik míčů. Kvitová za stavu 5:5 ve třetím setu zahrála dvě dvojchyby, servis ztratila a Hradecká nabídnuté šance využila.

„Lucka hrála moc dobře, skoro z každého míče mi to zabila, výborně podávala. Od začátku jsme si dávaly pěkné maso, obě jsme hrály dobře,“ hodnotila zápas Kvitová.

„Trochu mi ztěžkla ruka, to možná byla příčina prohraného podání. Pak mi to ale masér rozmasíroval, takže na to se vymlouvat nebudu,“ dodala světová dvojka.

Její letošní halová bilance se zastavila na skóre 25:1. Devatenáct zápasů vyhrála na turnajích, dalších šest ve Fed Cupu.

Pro obě tenistky byl duel pikantní v tom, že spolu před několika týdny vybojovaly vítězství ve Fed Cupu. Pohár za tento výjimečný úspěch je také v Prostějově pořád vystaven, aby ho mohli všichni fanoušci vidět. A s těmito vzpomínkami šly Kvitová s Hradeckou na opačnou stranu kurtu.

Závěrečné podání rukouFoto ČTK

„V tomhle to bylo divné. S Petrou jsme docela dobré kamarádky, před zápasem jsme samá srandička a na kurtu pak máme být rivalky. Člověk ale hraje za tým a za sebe. Daly jsme do toho maximum,“ líčila Hradecká.

Její vítězství může být důležitým bodem ve vývoji finálové bitvy. Prostějov obhajuje titul, ale tým ze Štvanice ho hodlá sesadit. Navíc se hraje o velké peníze, vítězné družstvo si připíše jeden a půl milionu korun.

„Je rozdíl jestli je to 1:3 nebo 2:2. Máme ještě dva kluky, kteří mohou bodovat. Půjde se do deblů a tam se může stát cokoliv.

Deblisty máme výborně, jsou sehraní, tam je to spíš pro nás, a my s Ivetou jsme taky docela sehrané,“ naznačila Hradecká, že za stavu 2:21 favorizovala na titul vlastní celek.

Úsměvy, pohoda. Kvitové na tribuně v prostějovbě fandil i její přítel, tenisový talent Adam Pavlásek
Úsměvy, pohoda. Kvitové na tribuně v prostějovbě fandil i její přítel, tenisový talent Adam Pavlásek

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud