21. srpna 2015 • 09:12

Kvitová třikrát prohrála a je v krizi. Ale kuráž se počítá, říká

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na severoamerických betonech, ve svém silně neoblíbeném teritoriu, zapadá Petra Kvitová do krize. Na okruhu WTA prohrála už třetí zápas v řadě. Po šokujícím pádu ve 3. kole Wimbledonu s Jelenou Jankovičovou a zprávě, že na jaře prodělala mononukleózu, stále nemůže nahodit motor.



Minulý týden v Torontu prohrála hned vstupní utkání s Victorií Azarenkovou (2:6, 3:6) a stejně se jí vedlo i nyní v Cincinnati. Tam se na dvojnásobnou grandslamovou šampionku vytáhla v úvodním duelu jednadvacetiletá Francouzka Caroline Garciaová (5:7, 6:4, 2:6).

O současném rozpoložení Kvitové výmluvně hovoří její tweet, který včera poslala do světa. „Úspěch není ve finále, selhání není smrtelné, ale kuráž pokračovat se počítá,“ napsala po utkání s Garciaovou, 39. na žebříčku. Duel se hrál v tradičním dusnu, jímž je podnik v Cincinnati vyhlášený a kvůli kterému o něm mluví astmatička Kvitová jako o nejnáročnějším turnaji ze všech. Za poslední tři ročníky tam vyhrála jediný zápas, a ač se naposledy snažila 2 hodiny a 20 minut, nic na tom nezměnila.

Tato prohra znamená, že spadne na páté místo žebříčku a pro US Open, které startuje 31. srpna, nebude mezi kvartetem nejvýš nasazených. Pro poslední grandslam sezony má česká jednička stále ještě v plánu rozehrát se na turnaji v New Havenu, kde za poslední tři roky dvakrát vyhrála a jednou prošla do finále.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud