Michal Koštuřík
5. srpna 2018 • 04:55

Sága Kadlec končí! Dohoda se Spartou je tu, kdy naskočí za Slovácko?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sága kolem Michala Kadlece (33) se chýlí ke konci, který přinese úlevu všem stranám. Podle informací Sportu existuje ústní dohoda o rozvázání smlouvy mezi zkušeným obráncem a Spartou, na jejímž základě se bývalý reprezentant stane v příštích hodinách hráčem Slovácka. Písemně má být potvrzena po dnešním vzájemném duelu na Letné. Je pravděpodobné, že Kadlec nastoupí v dresu mateřského klubu už za týden proti Olomouci. „Snad už to dopadne,“ doufá.



Góly

Domácí: 32. Tetteh

Hosté:

Sestavy

Domácí: Niță – Chipciu, Kaya, Radaković, Costa – M. Frýdek – Stanciu (90+4. Kulhánek), Kanga (86. Sáček), Plavšić – Tetteh, Josef Šural (C) (75. V. Vukadinović).

Hosté: Daněk – Juroška, S. Hofmann, J. Krejčí, Reinberk – V. Daníček (C), Sadílek – Navrátil (46. Kalabiška), Havlík, Petr (71. Jakub Rezek) – Kuchta (18. Kubala).

Náhradníci

Domácí: Heča, Kulhánek, Štetina, Vukadinović, Vácha, Sáček, Vatajelu

Hosté: Šimko, Rezek, Machalík, Janošek, Kubala, Kalabiška, Trmal

Karty

Domácí: Tetteh, Radaković, Niță, Plavšić

Hosté: S. Hofmann, V. Daníček

Rozhodčí

Proske – Kotík, Vít

Stadion

Generali Arena, Praha-Bubeneč

Návštěva

9 304 diváků

Jezdí mezi Prahou a Uherským Hradištěm, svírá ho nejistota. Už od června se táhnou jednání mezi Michalem Kadlecem a Spartou o ukončení kontraktu, který má platnost až do léta 2019. „Štve mě to, chtěl bych hrát,“ přiznává. Nyní je vyřešení problému konečně na spadnutí. Zadákově transferu domů na Moravu by nic nemělo stát v cestě. „Co mám informace, měla by být dohoda blízko,“ potvrdil kouč Slovácka Michal Kordula.

Chvíli to vypadalo, že ani jedna strana neustoupí. Kadlec údajně trval na vyplacení celé částky do skončení smlouvy, na což Sparta nehodlala přistoupit. Hrozilo, že krajní bek či stoper dohraje sezonu v juniorce pražského celku a poté bude volný hráč.

Nakonec dojde na kompromis, obě strany ve svých požadavcích ustoupily a Slovácko se těší na zvučnou posilu. Na podmínkách je s hráčem dávno domluvené. „Ještě není všechno doladěné, ale mělo by se to v příštích dnech uzavřít. Směřuje to k tomu,“ uvedl včera Ondřej Kasík, ředitel komunikace letenského klubu.¨

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Subotica 2:1. Naději vzala penalta
Video se připravuje ...

S navrátilcem počítá Kordula na levý kraj defenzivy, což je trošku bolavé místo sestavy. „Jednoznačně bych ho bral,“ vzkázal trenér, jenž má na kraji k dispozici Josefa Divíška, Petra Reinberka a Patrika Šimka. Je jasné, že nad nimi Kadlec ční. Účastník tří mistrovství Evropy věří, že bude „ready“ už za týden na Olomouc.

V úterý by se měl opět zapojit do tréninkového procesu Slovácka a písemně uzavřít spolupráci s klubem, který ho vychoval. „Když se to vyřeší, budu připravený,“ ujistil. „Určitě bych ho na Sigmu mohl použít,“ svěřil se Kordula, jenž Kadlece otestoval v letní přípravě ve dvou duelech. „Proti Maďarům (Szombathely) se fyzicky vyždímal,“ vybavuje si.

Od té doby ušel zadák kus cesty, od Sparty dostal dvakrát čtrnáctidenní povolení trénovat v Uherském Hradišti. „Odtrénoval jsem vše,“ informoval. Jen poslední tři dny vysadil, aby pošetřil své tělo. „Ústní dohoda je, ale ta byla už jednou a potom se to dál táhlo,“ zůstává obezřetný.

Tentokrát je ale vše opravdu nachystané k mírovému rozchodu se Spartou. Dnes večer ještě zůstane Kadlec na tribuně jako divák. „Nebudu hrát ani za Spartu, ani za Slovácko,“ pousmál se. A komu bude fandit? To si nechá pro sebe. „Je to složité,“ prohodí jen.

Se Spartou ho pojí více i méně úspěšná minulost a stále i současnost, svou fotbalovou budoucnost však vidí ve Slovácku.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud