Jakub Konečný
Premium
4. října 2018 • 13:10

ANALÝZA: Proč Plzeň tvrdě padla? Dál jede na retrovlně, chybí víc vášně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Římské Stadio Olimpico ještě spokojeně hučelo po jednoznačné výhře AS Řím, kterou svým hattrickem založil Edin Džeko. Zato poražení klopili oči k zemi, tohle se jim vůbec nepovedlo. Vysoká prohra 0:5 byla pro hosty hořkým střetem s fotbalovým gigantem. Proč se Plzni ve venkovních zápasech nedaří? Jde o sestupný trend mužstva, kde chybí perspektivní hráči? Co dělá špatně trenér Vrba? Přečtěte si detailní analýzu deníku Sport.



„Bylo to trápení. Koukali jsme pak všichni na hodiny, aby to už skončilo,“ přiznal David Limberský upřímně po pětigólovém výprasku. Diskutabilní záměr užít si Ligu mistrů se hráčům českého mistra začal hroutit už při druhém zápase základní skupiny – a vzhledem k následujícímu programu a síle všech tří soupeřů reálně hrozí, že se toužebně očekávaný svátek nakonec změní v pořádně dlouhou noční můru, kterou bude chtít mít každý co nejrychleji za sebou.

Proč Plzeň padla na hřišti AS Řím 0:5? Jistě, mohl za to rychle inkasovaný gól, ta zlověstná předzvěst podobných debaklů, stejně jako diletantské (ne)bránění Edina Džeka či nulová produktivita. Úterní debakl však nebyla náhodná shoda špatných okolností, která čas od času potká každý tým. Kdepak. V případě Viktorie šlo jen o další důkaz jejího úpadku, který má mnohem hlubší příčiny a jde – stejně jako předchozí úspěchy – v první řadě za trenérem Pavlem Vrbou , který působí dojmem, že si neví rady a tápe.

Současná Plzeň připomíná vybitou autobaterii. Sem tam se chytne, ale v těžkých situacích na ni není spoleh a z dlouhodobého hlediska už nemá žádnou perspektivu. Vidí to všichni – jen Vrba ne.

Ten jediný pořád ještě doufá, že z ní něco vymáčkne. Což se čas od času povede, zejména ve vyprodané Doosan Areně, která hráče vybičuje na maximum.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud