15. září 2022 • 14:15

GLOSA: Leprikóni ENTERPRISE vykopali bulharský poklad aneb h4rn for free, když jiní vyhazují miliony

Autor: David Randuška, GLOSA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milionový forsyy a po něm velký kauf majitele Sampi Jakuba Jankta. Stačilo pár transferů na domácí scéně a pustily se do sebe organizace. „Toxický trh“, „nepřiměřené částky“... to vše létalo éterem. A když se dva perou, třetí se směje. V tomto případě tahle role sedí na ENTERPRISE!



Jednoznačným vítězem situace je tým ENTERPRISE, který za zmíněného Davida „forsyy“ Bílého získal přes milion. Další bezprecedentní transakce ve vodách československého esportu přišla letos na jaře, kdy fotbalový reprezentant Jakub Jankto vydal miliony za kompletně novou CS:GO partičku kolem bývalé světové star Laca „GuardiaN“ Kovácse.

Tak přišli EP na další milionovou sumu za talentovaného Matúše „MATYS“ Šimka. Jasně, tým přišel o své dvě největší hvězdy. Jak zalepit tuhle díru a udržet se konkurenceschopným?

Hledá se Zero

Střih. Je léto a SINNERS hledají náhradu za Adama „NEOFRAG“ Zouhara, který za několik milionů posílil globální značku OG. Hledání se protáhlo, tomkeejs už si začal zvykat na serveru, oznámení nové akvizice ale bylo v nedohlednu. Celý proces by vydal na slušný námět pro hollywoodský biják – „Hledá se Zero?“

 „Jednali jsme se třemi CZ/SK organizacemi, ale velmi rychle jsme pochopili, že to nevyjde kvůli nepochopitelné cenotvorbě druhých stran,“ napsal CEO SINNERS Moritz Straube.

V tu dobu už se otevřeně mluvilo o toxicitě trhu, kterou měl podle některých způsobit Jakub Jankto nákupem oné milionové sestavy. Sampi naopak tvrdilo, že za vysokou cenotvorbou stojí SINNERS nákupem forsyyho.

AJTT ani Manguss nakonec české jedničky neposílili. SINNERS lovili v Polsku a přivedli slovenského riflera Patrika „Zero“ Žúdela.

Bulharský poklad

Zpět k ENTERPRISE. Pokud zůstaneme ve filmové terminologii, tak se organizace pustila do jiné slavné story – Hledání Země Nezemě. Tou se pomyslně stalo Bulharsko. Tým, který obsadil na loňském For Games stříbrnou pozici, doplnil Deyvid „h4rn“ Benchev.

Do EP přišel tenhle bulharský ostrostřelec ZADARMO a rychle se dostal do tuzemské špičky sniperů. Podle mnohých je po forsyym vůbec tím nejlepším artiklem na pozici AWP.

ENTERPRISE i díky jeho palebné síle v jarním splitu Sazka eLEAGUE znovu dokráčeli do finále a i teď patří mezi absolutní československou špičku.

Navíc navzdory tomu, že přišli v průběhu roku o dva své klíčové hráče. Vrátím se tak k otázce… Jak zalepit tuhle díru a udržet se konkurenceschopným? h4rn for free, když jiní vyhazují miliony.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud