12. února 2021 • 15:57

Nikdy nekončící boj s toxickými hráči donutil Riot k dalším opatřením

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutná zpráva pro všechny, kteří mají ve zvyku kazit hru ostatním. V posledním League of Legends patchi dochází ke zpřísnění opatření vůči AFK hráčům.



Hráči, kteří opustí běžící zápas, nebo se rozhodnou nehrát a být tzv. AFK (away from keyboard) budou přísněji potrestáni. Změny potvrdil designér hry Mark “Scruffy” Yetter. Opakované porušení pravidel bude tresty zpřísňovat.

Opuštění zápasů se v solo queue stalo běžnou záležitostí, se kterou se Riot rozhodl bojovat. Nově se prodlužuje čas, během kterého se může tým vzdát a nepřijít o plný počet bodů. Na druhou stranu hráč, který byl AFK a kvůli kterého se zápas ukončí, přijde za své chování o vyšší počet LP.

„Ti, kteří vědomě opouští hru, z toho nebudou nadále prosperovat,” řekl Scruffy.

Riot tak pokračuje v tom, co si dal za úkol již dříve. Vývojáři už v létě minulého roku implementovali do hry report a mute systém, který je dostupný již před začátkem hry. Cílem bylo omezit toxicitu už při výběru šampiona. Boj s toxicitou ale stále nekončí a už teď je jisté, že v budoucnu můžeme očekávat další prvky, které se budou snažit zážitek ze hry ještě více zpříjemnit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud