Jonáš Bartoš
2. listopadu 2014 • 18:30

Zmar Sparty? Bednář nesmyslně fauloval, Matějovský šel ven

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Rozhodčí Jan Jílek v každém poločase nastavil pět minut. Pro hráče Sparty by ale možná dopadlo lépe, kdyby závěrečný hvizd sobotního šlágru v Plzni přišel hned v 90. minutě. Roman Bednář v přidaném čase nejdřív nevybíravě zajel do gólmana Kozáčika, na úplném konci nastavení pak zachraňoval brankovou situaci Marek Matějovský, když na půlce zatáhl unikajícího Tecla a právem dostal červenou. Bednář obdržel jen žluté napomenutí, ale i jeho zákrok mohl být oceněný odchodem do kabin.



Duely nejlepších českých celků jsou pokaždé emotivní. Na hřišti se sejde základ reprezentace, takže obrovská kvalita. Zkrátka spousty podnětů k tomu, aby v zápase létaly od kopaček jiskry.

V Plzni se od prvních minut hrálo od podlahy, v tempu. Tentokrát jednoznačně dominovala domácí Viktoria. Sparťanského soka doslova zadupala do země a po dvou letech se radovala ze zaslouženého vítězství.

„Těžila z toho, že byla agresivnější, hlavně v prvním poločase vyhrávala osobní souboje a sbírala odražené míče, určovala ráz hry. Tahali jsme za kratší konec,“ uznal bez vytáček letenský trenér Vítězslav Lavička po prohře 0:2.

V utkání nikdo nikoho nešetřil. Jedno, že někteří hráči společně nastupují v národním týmu a říkají, že jsou kamarádi. Na trávníku ale do soubojů všichni šlapali naplno.  

„Proti Spartě nechcete prohrát žádný osobní souboj, já nejsem výjimka. Na tom jsme si založili dnešní taktiku, že ze soubojů neuhneme, i za cenu faulů nebo něčeho podobného. To se nám dařilo. Ale nemyslím si, že my jsme měli rudo před očima. To spíš až oni v závěru,“ prohlásil po utkání plzeňský kapitán David Limberský.

Plzeň - Sparta: Skluz Bednáře na Kozáčika
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Vyloučení Marka Matějovského
Video se připravuje ...

Frustrace letenského souboru vyvrcholila v nastavení. Střídající Bednář šel nohama proti Kozáčikovi, který odehrával balon. Kdyby plzeňskou jedničku trefil naplno, nejspíš praskaly kosti. Bednář ale na poslední chvíli nohy lehce pokrčil a gólmana jen škrtl. Sparťanský útočník pak pobíhal okolo jako rozzuřený tygr, pod krkem chytil Petrželu, hádal se s ostatními Plzeňáky. Rukama naznačoval, že Kozáčik filmuje a on jeho nohy vůbec netrefil.

Rozhodčí Jílek nakonec vytáhl žlutou kartu, klidně ale mohl být přísnější. „Já jsem to neviděl, on se dušoval, že ho (Kozáčika) netrefil. Ale jen ten náznak... Šel tam dost nesmyslně, podle mě to byla červená karta, i kdyby se ho nedotkl. Tohle není bojovnost, to je zákeřnost,“ zlobil se po zápase Limberský.

Limberský se dostal do potyčky s DočkalemFoto Michal Beránek (Sport)

Sparťané navíc utkání dohrávali o deseti. V závěru riskovali se hrou na tři obránce a málem na to doplatili třetím gólem. Tecl si píchl míč do brejku, téměř se řítil sám na Bičíka. Situaci hasil na půlící čáře Matějovský, v tu chvíli poslední hráč Sparty. Domácího útočníka zfauloval a okamžitě kráčel do kabin.

„Hráli jsme v tu chvíli vabank na tři obránce. Markova ztráta nás mrzí, ale nelze mu ten zákrok vyčítat, šlo o taktický faul těsně u půlící čáry. Věřím, že dostane jen jednozápasový stop, musíme se s tím vyrovnat,“ ohlédl se za situací ze závěru utkání letenský trenér Lavička.

„To se stane. Mára zabránil tomu, abychom dostali třetí gól a aby to byl náš podprůměrný výkon. Počítáme s tím, že bude chybět, samozřejmě je to škoda, ale myslím si, že si poradíme i bez něj,“ prohlásil sparťanský záložník Lukáš Vácha

Ke strkanicím docházelo i během zápasu. Václav Pilař strčil do Lukáše Váchy za to, že se mu prošel po zádech. David Limberský zase neváhal vyjet po Bořku Dočkalovi. „To jsou emoce, které v zápase probíhají. Bylo to docela dost vyhecované, ale vyříkali jsme si to... To k fotbalu patří, osobně jsem jim po zápase pogratuloval, podal ruku a mám před nimi čistý stůl, nikdo mi nemůže říct půl slova,“ hodnotil smířlivě Vácha.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:0
Video se připravuje ...

Limberský: Neměli jsme rudo před očima, to až Sparta v závěru
Video se připravuje ...

Zklamaný Vácha: Soupeři jsem pogratuloval, mám před nimi čistý stůl
Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ VIDEO: Jak Plzeň zničila Spartu a hráči slavili tanečkem
Video se připravuje ...

To bylo emocí. Střídající sparťanský útočník Roman Bednář naštval plzeňské rivaly, když atakoval gólmana Viktorie Kozáčika.
To bylo emocí. Střídající sparťanský útočník Roman Bednář naštval plzeňské rivaly, když atakoval gólmana Viktorie Kozáčika.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud