2. prosince 2014 • 04:50

Nejaktivnější bude Pelta! Jaké změny chystají v Plzni, Spartě a Jablonci?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligový podzim o víkendu skončil. Vedení českých fotbalových klubů ale už nyní přemýšlí o tom, jak svá mužstva přes zimu doplní. Nějaké změny možná přijdou i u tří nejlepších celků. Co plánují Plzeň, Sparta a Jablonec? Například jablonecký trenér Šilhavý připustil, že by rád posílil o jednoho hráče do každé řady.



Plzeň (1. místo, 38 bodů)

Západočeši mají silný, široký kádr, vedení ho v létě stavělo pro ligu i evropské poháry. Tým však bojoval s početnou marodkou. Na hřišti se například vůbec neukázal Marián Čišovský, v minulých letech klíčový stoper týmu s výbornou rozehrávkou. Prakticky celý podzim chyběl kvůli únavovému syndromu František Rajtoral, zranění byli i mladíci Chrien s Končalem, na konci roku vypadli i reprezentanti Limberský s Hořavou. Na trávník se kvůli velké konkurenci téměř nedostávali Pavel Horváth či Marek Bakoš.

Bude se tedy v Plzni přes zimu nakupovat? „Nějaká jednání probíhají, ale to je spíš otázka pro vedení. Máme silné mužstvo s dobrou lavičkou. Doplnění kádru je citlivá věc. Hráč, který přijde, musí být lepší než ten, co je v týmu. Vzhledem ke kvalitě plzeňských hráčů není jednoduché takové fotbalisty na trhu sehnat. Posilování nebude nějaká masovka,“ prohlásil trenér Miroslav Koubek. V Plzni se tedy dají očekávat spíš kosmetické změny. Vedoucí tým ligy možná bude pokukovat po kvalitním střelci. Gólový hráč v Plzni chybí, nejlepším kanonýrem je pětigólový Tecl.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Jablonec - Plzeň 1:2
Video se připravuje ...

Koubek: Horváth je dobrý konzultant, jeho názory mě zajímají
Video se připravuje ...

Plzeň tajila před Jabloncem virózu: V kabině něco lítalo, smál se Tecl
Video se připravuje ...

Sparta (2. místo, 37 bodů)

Letenský tým kroutí náročný podzim, od letních dnů bojuje na třech frontách – liga, domácí pohár a evropský pohár. Náročný program hráči zatím zvládají, pokud tým postoupí do jarní fáze Evropské ligy, podzim se v klubových kancelářích bude hodnotit z velké míry pozitivně. Sparťané odehráli velké množství utkání v podobné sestavě, v nejtěžších zápasech spoléhají na osvědčená jména. Na Spartě je totiž znatelný rozdíl ve kvalitě základní jedenáctky a hráčů, co chodí na trávník z lavičky. 

Pokud tým přečká zimu v pohárech, také se nedají očekávat nějaké drastické změny. Vedení klubu asi nebude lanařit hráče přímo do základní sestavy, která velmi dobře funguje už sezonu a půl. Spíš rozšíří kádr a zvýší konkurenci pro stávající opory. Při selhání ve Švýcarsku by se ale situace mohla změnit. Přetřásala by se pozice trenéra Lavičky a nejspíš i několika hráčů.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Jihlava - Sparta 0:2
Video se připravuje ...

Sparta přišla o kapitána, Lafata se chytil za záda a musel střídat
Video se připravuje ...

Jablonec (3. místo, 33 bodů)

V létě udělal Miroslav Pelta velkou revoluci, přivedl skoro celou novou základní sestavu. Jablonci se radikální řez vyplatil. Mužstvo pod trenérem Šilhavým našlo tvář, během podzimu se neustále lepšilo a jako jediné drží krok s Plzní a Spartou. „Jdeme správnou cestou, ale oba týmy jsou zatím dál než my,“ uznal trenér Šilhavý. Proto Jablonec plánuje další posilování, byť ne tak razantní jako před sezonou.

"Do každé řady bychom rádi přivítali ještě aspoň jednoho hráče. Nebráníme se ničemu, ale drtivá většina je tady z české ligy. Probíhají nějaká jednání, něco se podaří, něco ne. Věřím, že k posílení dojde, abychom měli konkurenci na postech a jednotlivé hráče to tlačilo dopředu," naznačil Šilhavý. Spekuluje se například o teplickém Nivaldovi, Beauguelovi z Dukly či dalších zvučných jménech ze Synot ligy.

Je za námi kus práce, Plzeň jsme přehrávali, říkal po prohře Pospíšil
Video se připravuje ...

Pelta byl smutný z výsledku, ale hra se mu líbila, řekl Šilhavý
Video se připravuje ...

Jakub Brabec se spoluhráči raduje z triumfu v Jihlavě
Jakub Brabec se spoluhráči raduje z triumfu v Jihlavě

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud