21. listopadu 2015 • 23:19

Kozáčikova LAPAČKA. Pořád to nechápu, řekl Chramosta o zákroku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o moment, který rozhodoval utkání. Po půlhodině hry se boleslavský Jan Chramosta zjevil úplně sám před Matúšem Kozáčikem. V tutové šanci ale selhal, plzeňská brankářská jednička perfektně zasáhla a udržela domácí tým ve hře. Západočeši pak vyhráli 1:0.



Mladá Boleslav hrála v Plzni zataženě z pevného obranného bloku. Když ale dostali hosté možnost, vyráželi k nebezpečným kontrům. Právě z takové situace vznikl jeden z boleslavských rohů ještě za stavu 0:0.

Skalák rozehrál balon nakrátko, pak vyletěl centr do plzeňského vápna. Míč se odrazil až na zadní tyč k nohám Jana Chramosty. Osamocený boleslavský forvard však neskóroval. Kozáčik dokázal vykrýt úhel a skvělým zákrokem Chramostu vychytal.

Plzeň - Mladá Boleslav: To byla tutovka! Kozáčik sebral Chramostovi gól
Video se připravuje ...

„Já to pořád nechápu, nerozumím tomu. Ještě jsem to neviděl, nevím, jestli jsem to mohl udělat nějak lépe, rychleji. Matúš to fantasticky chytil,“ litoval Chramosta. „Balon se ke mně dostal náhodně, ve vápně se to tam nějak odrazilo. Sledoval jsem, jak se balon blíží, z mého pohledu to byl jasný gól. Nevím, kde se ten Matúš vzal,“ kroutil hlavou.

Pokud by Kozáčik pustil balon do sítě, mohl zápas nabrat úplně jiný směr. „Byl to skoro hokejový zákrok, Matúšovi to trefilo lapačku. Opravdu excelentní. Kdybychom dostali gól, pak by to bylo složitější,“ pochválil svou jedničku trenér Karel Krejčí.

Poklonu složil brankáři i střelec vítězné branky Michal Ďuriš. „Otáčel jsem se na půlku, že je to gól. Koza tam nějak zázračně vyletěl, určitě nám to pomohlo,“ prohlásil.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 1:0, výhru zařídil Ďuriš
Video se připravuje ...

Kozáčik se vytáhl i ve druhé půli, kdy včasným vyběhnutím zlikvidoval další boleslavskou šanci. Slovenský reprezentant ukázal, že stále patří k nepostradatelným hráčům mistrovského kádru. „Vypadal velice dobře, během reprezentační pauzy si psychicky odpočinul, dobře potrénoval. Předvedl velice kvalitní výkon,“ ocenil Krejčí.

Fotbalisté Plzně oslavují výhru nad Mladou Boleslaví
Fotbalisté Plzně oslavují výhru nad Mladou Boleslaví

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud