Karel Häring
13. července 2016 • 17:00

Sparta se chystá na Rosického. Záloha může být s Frýdkem a Dočkalem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace okolo budoucnosti Tomáše Rosického zatím zůstává nevyřešená. Ačkoliv se v průběhu včerejška objevily informace, že už zbývají ve hře jen dvě varianty – Sparta, nebo konec kariéry – není to pravda. Možností je stále víc, nicméně podle velmi spolehlivých zdrojů deníku Sport reprezentační kapitán nejvíc tíhne právě k nabídce letenského klubu. 



Tomáš Rosický a Sparta? Fanoušci „rudých“ na tuto odpověď stále čekají. Rozhodnutí, které mělo podle hráčova manažera padnout tento týden, se zatím odkládá. Zhruba o tři až čtyři týdny, kapitán reprezentace tak určitě nepomůže Spartě ve 3. předkole Ligy mistrů.

„V nejbližší době k rozhodnutí nedojde, Tomáš nechce nic uspěchat. Vše se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu. Rozhodnout by se měl během tří čtyř týdnů,“ řekl Pavel Paska z agentury ISM.

Ten už v minulém týdnu přiznal, že varianta s pokračováním kariéry ve fotbalově exotických zemích je nepravděpodobná, nicméně podle zdrojů deníku Sport zůstává ve hře stále i několik evropských nabídek, což vyvrací informace, podle kterých se Rosického rozhodování zúžilo jen na možnost Sparta či ukončení kariéry.

Nicméně návrat do klubu, z nějž počátkem roku 2001 vyrazil do Borussie Dortmund, je v tuto chvíli na pomyslném prvním místě. „Variant je víc, ale ke Spartě má nejblíže,“ řekl Sportu velmi spolehlivý zdroj s tím, že samotný hráč si žádný deadline nedává.

Kterému týmu fandí a kam by vzali dívku na rande? Odpovídají Juliš a Čermák
Video se připravuje ...

Ve Spartě už chystají elitní zálohu

Adam Kotalík, generální ředitel Sparty, nechtěl celou situaci příliš komentovat, nicméně potvrdil eminentní zájem letenského klubu o slavného odchovance. „S Tomášem i s jeho agentem jsme průběžně v kontaktu. Tomáš teď prioritně řeší svůj zdravotní stav, to je nejdůležitější. A pokud v tomto ohledu vše dobře dopadne, věřím, že se rozhodne pro pokračování kariéry v dresu Sparty,“ sdělil deníku Sport.

Zásadní vliv na rozhodnutí bude mít Rosického zdravotní stav. Nejde však jen o vyléčení ze zranění zadního stehenního svalu, které utrpěl v utkání s Chorvatskem během EURO 2016, ale o jeho celkový pocit. Jisté je, že případnému návratu do Sparty by nebránily podmínky smlouvy, bývalý záložník Arsenalu by se s klubem dohodl poměrně rychle, i proto, že má ke klubu, z nějž vzešel, blízký vztah.

Ve druhém týmu uplynulého ročníku nejvyšší soutěže panuje optimismus, že se Rosický po více než patnácti letech vrátí. „Jsme připravení na variantu, že by neodehrál všechny zápasy. A přesvědčeni o tom, že by nám v těch důležitých utkáních pomohl. Byl by pro nás obrovskou posilou,“ nechal se už dřív slyšet trenér Zdeněk Ščasný.

Ten už ví, že pro 3. předkolo Ligy mistrů s ním každopádně počítat nemůže. I kdyby se Rosický rozhodl pro comeback, časově by to nestíhal, Sparta vstoupí do bojů poslední červencový týden.

Každopádně podle informací z klubu je Ščasný velkým optimistou a už si prý připravuje varianty zálohy pro případ, že k příchodu zkušeného záložníka dojde. V ideálním případě by nastupoval s pětičlennou zálohou, kde by ve středu pole vedle sebe hráli Rosický, Frýdek a Dočkal .

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Záložník Tomáš Rosický nemá o nabídky nouze
Záložník Tomáš Rosický nemá o nabídky nouze

Kováč: Užívám si to, hráč už bych být nechtěl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud