22. prosince 2016 • 21:28

Harba dal Zlínu košem! Bude hrát druhou ligu v Jižní Koreji

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec je fuč. Ve Zlíně řeší ztrátu útočníka Harise Harby (28), který dal klubu po vydařeném podzimu košem a podepsal tříletý kontrakt v jižní Koreji. Tam bude hrát druhou ligu. „Takový je fotbal. Haris byl volným hráčem a mohl jít, kam chtěl. Myslím, že s kluby z té oblasti byl v kontaktu už dříve. Nejspíš rozhodla i finanční stránka věci, přece jen je mu osmadvacet let,“ podotkl Vlastimil Fabík, boss mecenášské firmy Fastav.



Bosenský střelec je do konce prosince pod smlouvou v Jihlavě, ve Zlíně pouze hostoval. Dres třetího evropského klubu během jedné sezony oblékat nemohl a tak se poohlížel na jiném kontinentu. Nakonec míří do Asie.

Nabídka Zlína na další spolupráci pro něj nebyla tolik lákavá. „Spíš jsme počítali s tím, že zůstane. Teď musíme útok intenzivně řešit. Zbyli nám vlastně jen Diop a Jordan, který pravidelně nenastupoval,“ připomněl Fabík.

Varianty? Klub už oslovil Slavii a jejího útočníka Lukáše Železníka. Zlínský odchovanec a bývalý kapitán Fastavu, jehož „sešívaní“ uvolní na půlroční hostování, ale údajně dává přednost angažmá poblíž Prahy. Jeho manželka si totiž našla v metropoli dobrou práci a novomanželé nechtějí žít daleko od sebe.

Další eventualitou je podle zdroje isport.cz příchod Tomáše Wágnera z Jablonce. I tahle jednání ale budou složitá.

Zlín - Brno: Gól! Haris Harba si naběhl na přední tyč a překonal Melichárka
Video se připravuje ...

Zlín - Slavia: Harba mohl jít sám na bránu, ale utekl mu balon
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud