4. května 2017 • 13:25

Vrba zpátky v Plzni! Začne od nové sezony, dostal smlouvu na tři roky

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdina zlatých plzeňských časů se vrací! Pavel Vrba oficiálně stvrdil trenérský comeback do Viktorie. V klubu působil v letech 2008 až 2013 a slavil zde největší úspěchy – dva mistrovské tituly a dvě účasti v Lize mistrů. Zpátky přichází po angažmá u reprezentace a ruské Machačkale. Týmu se ujme od příští sezony, ve Štruncových sadech podepsal smlouvu na tři roky. „Chtěl bych navázat na výsledky, které Plzeň má. Doufám, že bude i se mnou nadále patřit k nejlepším týmům v lize,“ uvedl Vrba. 



Vrbův návrat si v Plzni velmi přáli, klub pod jeho vedením zažil největší vzestup a dostal se do pozice nejlepšího celku v Česku. Na konci roku 2013 neodcházel úplně v dobrém – k odchodu k národnímu týmu využil výstupní klauzule a až po čase srovnal vztahy s vedením západočeského týmu.

„Jsem strašně rád, že se nám podařilo s Pavlem Vrbou domluvit. Na spolupráci se nesmírně těším, čeká nás těžká práce,“ pochvaloval si majitel klubu Tomáš Paclík.

Kouč s comebackem do Plzně váhal, zájem o něj měla i Sparta a uvažoval i o případné další štaci v Rusku. Nakonec se ale rozhodl pro angažmá v místě, kde to velmi dobře zná a kde ho mají rádi i fanoušci. "Znalost prostředí a lidí okolo fotbalu v Plzni byla rozhodujícím faktorem mého rozhodnutí,“ vysvětlil, proč nakonec kývl na návrat.

Pavel Vrba podepsal v Plzni smlouvu na tři roky
Video se připravuje ...

Jako prvního asistenta si s sebou bere Dušana Fitzela, u týmu bude i stávající trenér brankářů Martin Ticháček. Jaká bude role současného trenérského dua Zdeněk Bečka a Pavel Horváth, se bude řešit po konci sezony, v klubu o jejich práci dál stojí.

Plzeň si pod Vrbou dvakrát zahrála Ligu mistrů, v letech 2011 a 2013 slavila mistrovské tituly. Uznávaný kouč se mužstva ve Štruncových sadech ujme od nové sezony, ligový finiš budou mít ještě pod taktovkou Zdeněk Bečka a Pavel Horváth.

„Vím, že příští sezona bude velmi vážná. Sparta, Slavia i Plzeň budou chtít uhrát titul," těší se na nadcházející výzvu.

Šádek o Vrbově příchodu: Nebylo to přetahování se Spartou
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vrba: Pro Plzeň rozhodla znalost protředí i Liga mistrů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud