Jan Vacek
26. června 2017 • 04:59

Kapitán s velkým „K“ na EURO obstál. Trávníka chtějí kluby v Itálii

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před začátkem evropského šampionátu jednadvacítek se o něm moc nemluvilo. V konkurenci Patrika Schicka, Jakuba Jankta či Václava Černého jeho jméno trochu zapadlo. Mnozí možná nechápavě kroutili hlavou, když mu trenér Vítězslav Lavička dokonce svěřil kapitánskou pásku. Záložník Michal Trávník ale ukázal, že umí být lídrem. Šel příkladem v základních fotbalových návycích, dřel do úmoru. Patřil k nejlepším. I proto po něm podle informací deníku Sport touží kluby z Itálie.



Kdepak, tahle páska nebyla na levé paži Michala Trávníka jen pro formu. Český polař naplnil definici slova kapitán. Odehrál velice dobrý turnaj, z české povětšinou bídy vyčníval. Podařilo mu tak naplnit svá vlastní slova, jež vyřkl před prvním utkáním proti Německu. „Je to pro mě obrovská zodpovědnost. Udělám všechno pro to, abychom udělali nějaký úspěch,“ prohlásil.

Svědomí může mít čisté. Byl jedním z mála, který se pro dobrý výsledek skutečně chtěl roztrhat. Obstál proti Německu, proti Itálii svůj výkon ještě vystupňoval. Vstřelil vedoucí gól, byl mozkem ofenzivních akcí Čechů. Ani proti Dánsku rozhodně nepropadl. Právě tenhle, z českého pohledu nejméně povedený duel na mistrovství, názorně ilustroval Trávníkův přínos.

Neustále se totiž snažil hrát. Nabízel se parťákům pro přihrávku po celé šířce hřiště, naběhal spoustu kilometrů. Byl to obrovský rozdíl oproti dalším hráčům, kteří se během turnaje protočili ve středu hřiště. Martinu Haškovi, Michalu Hubínkovi.

Ale i křídlům Jakubu Janktovi a Václavu Černém. Ti si hlavně po Německu stěžovali na to, že neměli dostatek balonů. Od Trávníka podobná výtka zaznít nemohla, jablonecký polař si totiž míče sám hledal.

Trávník: Cíl byl postoupit ze skupiny, na hřišti jsme ale nechali všechno
Video se připravuje ...

Samozřejmě, s tím, jak byl neustále ve hře, tak často i kazil. Někdy se do jeho hry vkradla nepřesnost, nepochopení se spoluhráčem. To ale pramenilo z přemíry aktivity a skutečnosti, jak moc byl oproti jiným hráčům Trávník v akci.

Zajímavé výkony třiadvacetiletého záložníka neušly ani zahraničním očím. Jestliže před turnajem se mluvilo především o zájmu Slavie, nyní se Trávníkovi mohou otevřít dveře až to italské Serie A.

Některé média na Apeninském poloostrově o českém kapitánovi dokonce referovala jako o novém Pavlu Nedvědovi, podle informací deníku Sport má o Trávníka zájem hned několik klubů. Oba celky z Janova, Sampdoria i FC, ale třeba i silná Atalanta Bergamo.

Trávník tak už brzy může rozšířit českou enklávu v jedné ze špičkových evropských lig.

Hodnocení výkonů všech českých hráčů na EURO v Polsku a další zajímavosti čtěte v pondělním deníku Sport

Titulní strana pondělního vydání deníku SportFoto sport

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Trenér Lavička po vyřazení: Klukům jsem poděkoval, vyprofilovali se v osobnosti
Video se připravuje ...

Michal Trávník otevřel skóre proti Italům
Michal Trávník otevřel skóre proti Italům

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud