Michal Koštuřík
10. ledna 2018 • 10:27

Zajímavý střelec pro Zbrojovku? Brno láká Rusa Bazeljuka z CSKA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzývaná posila pro útok Zbrojovky už má jméno. Podle zjištění deníku Sport míří do Brna na hostování hroťák Konstantin Bazeljuk (24) z CSKA Moskva! „Klub zná podmínky jeho angažování a je ochoten je akceptovat,“ uvedl náš zdroj. Urostlý forvard není žádné ořezávátko, za reprezentaci Ruska U-21 nasázel za osm startů šest branek. Na podzim hostoval v Machačkale.



Kdo vystřílí Zbrojovce záchranu? Kouč Roman Pivarník nemíní sázet jen na neproduktivního Francise Koneho, nezkušené mladíky Martina Zikla s Antonínem Růskem či podhrot Michala Škodu .

Loví v Rusku, konkrétně ve slavném CSKA Moskva. Odtud se nabízí na hostování s opcí Konstantin Bezeljuk, podle životopisu a highlightů docela schopný střelec. Z české ligy po něm údajně touží i Slovácko. „Mnohem blíž má ale do Brna,“ tvrdí zdroj Sportu.

Je mu čtyřiadvacet a gól fakt dát umí. Klidně i z přímáku, kopy přes zeď a kolem ní Bazeljuk miluje. Navíc je levák, kterých je vždy málo. Dost důvodů pro to, aby po něm Brno skočilo. Dohoda ještě není upečena, ale pro Zbrojovku je ruský snajpr v tuhle chvíli prioritou. Šanci, která se jí naskytla, nehodlá promarnit. „Pracujeme na útočníkovi,“ potvrdil nekonkrétně trenér Pivarník.

Rodák z krasnodarské oblasti má interesantní minulost. V národním týmu do 21 let byl hvězdou, nejproduktivnějším hráčem „sborné“. Prošel výchovou ve velkoklubu CSKA Moskva, kde pomohl k zisku ruského titulu i domácího poháru.

Konstantin Bazeljuk (vpravo) se raduje z branky ještě jako útočník CSKA Moskva
Konstantin Bazeljuk (vpravo) se raduje z branky ještě jako útočník CSKA Moskva

Dvakrát si zahrál i v Lize mistrů (celkem 26 minut). Hostoval u městského rivala v Torpedu, v Chabarovsku a v portugalském Estorilu. Na podzim naskočil do šesti zápasů v Anži Machačkala. Jen jednou byl však v základu a od 11. kola se neobjevil v nominaci. Gól nedal žádný. Naposledy nastoupil 16. září na třicet minut proti Krasnodaru (1:5).

V ruské nejvyšší soutěži odehrál dohromady 25 utkání, skóroval dvakrát. V Portugalsku se za Estoril trefil za jedenáct kol jednou, dvě trefy přidal ve dvou duelech tamního poháru. Nejvíc se mu zadařilo v Chabarovsku, ve druhé lize nastřílel v ročníku 2015/2016 deset branek ve 28 zápasech.

Nyní je v nabídce pro moravské kluby HET ligy. A Brno je blízko k tomu, aby si ho pro jarní část pronajalo do svých služeb.

Kádr dvanáctého celku tabulky zatím rozšířili dva obránci, stoper Lukáš Kryštůfek z Jihlavy a krajní bek Ondřej Sukup z bulharské Varny. Pokud nepočítáme avizovaného Bazeljuka, měl by dorazit během zimní přípravy ještě minimálně jeden hráč na zvýšení konkurence. Zřejmě do středové řady.

Více o fotbalových přestupech a spekulacích najdete ZDE »

Střelec hattricku Drchal: Doufám, že se v týmu udržím
Video se připravuje ...

Od Chorého očekávám góly. Má všechny předpoklady k tomu, aby u nás uspěl, tvrdí Pavel Vrba
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud