15. ledna 2018 • 04:55

Kdo je záložník Stanciu? Sparta nabízí 4 miliony eur, Anderlecht chce pět

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho přestupová sága se snad táhne déle než hispánská telenovela. Nicolae Stanciu je snad od začátku zimního přestupového období jednou nohou v pražské Spartě, jenže společné zájmy jeho, agentky Anamarie Prodanové a letenského klubu se dost liší od toho, co si maluje jeho domovský Anderlecht. Kdo vlastně je 24letý záložník, po kterém Sparta tolik prahne?



Dorostl sotva do 170 cm, není to žádný pořízek, žádné kladivo na hrot. Když ale dostane míč na nohu, zatraceně mu to lepí. Rumunský šikula Nicolae Stanciu je ta vysněná "desítka", ten schopný tvůrce hry, kterého Sparta potřebuje. Fanoušci letenských se jeho případného příchodu podle reakcí na sociálních sítích nemohou dočkat. Přitom to není tak dávno, co je pořádně štval.

V létě roku 2016, kdy ještě oblékal dres tehdejší Steauy Bukurešť (nyní FCSB), to byl právě on, kdo ukázal Spartě dveře ze třetího předkola Ligy mistrů. V prvním zápase hraném v Praze vstřelil vyrovnávací gól, který byl odpovědí na branku Josefa Šurala . V bukurešťské odvetě se postaral o oba góly a Letenské tak připravil o Ligu mistrů. Teď má být tahounem, který má Spartě pomoci se do Evropy zase vrátit.

Podívejte se, jak Stanciu přiletěl do Prahy, poté se fotil s Rosickým. VIDEO zde »

Sparta - Steaua: Stanciu se skácel po kontaktu s Frýdkem, pak z přímáku krásně vyrovnal
Video se připravuje ...

Ještě toho roku se nevysoký technik stěhoval z Bukurešti pryč. Zájem mělo několik klubů, mezi kterými byla i Chelsea, Stanciu ale zvolil přesun do Anderlechtu, belgického velkoklubu známého i tím, jak se dobře stará o talenty. V týmu se navíc potkal s jedním bývalým spoluhráčem ze Steauy, jen dva měsíce před ním přestoupilo na trase Bukurešť - Anderlecht jiné ofenzivní eso, Alexandru Chipciu.

Stanciu se v té chvíli stal nejdražším hráčem příchozím do belgické ligy. Po zaplacení všech bonusů za něj nakonec Anderlecht dal 9,8 milionů eur, tedy čtvrt miliardy korun.

Pod švýcarským koučem René Weilerem Stanciuovi ještě pšenka kvetla, jenže s příchodem zkušeného belgického trenéra Heina Vanhaezebroucka se situace rázem zlomila. Na podzim sbíral minuty ve fialovém dresu po malých kouscích, v základní sestavě nastoupil v lize jen třikrát. V posledních třech kolech byl navíc úplně mimo sestavu.

Stanciu tak dostal zaječí úmysly, touží přestoupit do Sparty, i ta má velký zájem postavit svou záložní řadu právě kolem něj. Jenže háček je v penězích. Anderlecht chce za rumunského hráče vyinkasovat co největší sumu peněz. Celých 9,8 milionů zpět nezíská, chce ale aspoň 5 milionů eur. Sparta ale odmítá nabídnout více, než 4 miliony eur (102 milionů korun) a případné bonusy. Belgický klub nabídku v této výši nepřijal, navíc chce podíl z příštího přestupu 24letého hráče.

Hráčova agentka Anamaria Prodanová neztrácí naději, svého klienta chce vidět v rudém dresu. „Stále věříme, že Nico do Sparty přestoupí. Kvůli tomu odmítl nabídky Sivassporu, Bursasporu, Besiktase, Al Wahdy i Al Hilalu,“ oznámila v neděli deníku Sport.

Nicolae Stanciu je v tuhle chvíli v ne zrovna ideálním stavu. S Anderlechtem se sice připravuje, do jeho plánů ale nezapadá. A Sparta, jeho nejvážnější zájemce, jeho služby zatím jisté nemá. Tenhle příběh se může táhnout až do konce přestupového období...

Fotbalové přestupy ONLINE: Nejnovější zprávy, spekulace o změnách sledujte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud