Jan Malý
23. června 2018 • 15:25

Slavia se zajímá o talent Austrálie, nejmladšího hráče mistrovství světa

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Na mistrovství světa sledujeme více hráčů. Věříme, že aspoň jeden do našeho kádru přijde,“ prohlásil v pátek šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Podle informací Sportu je jedním z hráčů, o které se červenobílí zajímají, veliký australský talent Daniel Arzani, nejmladší hráč na šampionátu a teenager, jemuž se předpovídá velká budoucnost.



Je pekelně rychlý, technický, obráncům soupeře umí svými kličkami pěkně zamotat hlavu. Jeho vzestup v této sezoně je raketový a dostal se až na mistrovství světa do Ruska. Daniel Arzani je ofenzivní hvězdičkou Austrálie, o kterou se podle informací Sportu zajímá Slavia.

Arzani si zatím na šampionátu zahrál sedm minut proti Francii a dvaadvacet minut proti Dánsku. Předpokládá se, že v posledním utkání základní skupiny s Peru dostane ještě větší prostor. Jeho jméno rezonuje, na mundialu je nejmladší ze všech, jako jediný z účastníků se narodil v roce 1999.

Svým vystoupením proti Dánům zaujal. „Arzani vypadá, že bude v budoucnu hvězdou mistrovství světa,“ chválil jeho schopnosti dlouholetý záložník Evertonu Leon Osman pro BBC. „Od doby, co přišel na hřiště, je skvělý. Opravdu talent,“ dodal Osman při komentování druhého utkání Australanů na šampionátu.

Daniel Arzani se snaží probít k brance soupeřeFoto Reuters

Celkově jeho výkony v této sezoně v australském klubu Melbourne City vzbudily velkou pozornost, až ho kouč australské reprezentace Bert van Marwijk vzal na mistrovství světa. Debut za výběr „socceroos“ si Arzani připsal v červnu v přátelském utkání proti Česku. „Každý o něm ví, že je to velký talent. Má schopnosti pro to, aby udělal ve hře rozdíl,“ charakterizoval ho Van Marwijk.

Slavia logicky není jediným klubem, jemuž se devatenáctiletý křídelník líbí. Zájem o Arzaniho je v Nizozemsku, například ze strany PSV Eindhoven, Ajaxu, Alkmaaru či Zwolle, nebo i v bundeslize. Červenobílí proto nebudou mít snadnou práci ho získat.  

Arzani, který se narodil v Íránu, během šampionátu prohlásil, že je připraven na posun z australské ligy výš. „Teď se soustředím na šampionát. Po něm se budeme soustředit na výběr klubu a té nejlepší cesty, jak se posunout vpřed,“ poznamenal devatenáctiletý fofrník.

V australské lize si odbyl premiéru už v říjnu 2016 v sedmnácti letech, naplno se v ní prosadil až od ledna tohoto roku. Za půl roku vylétl a jeho přestup do Evropy se rýsuje. Jedním ze zájemců je i český vicemistr, Arzani by byl zajímavým oživením tuzemské nejvyšší soutěže.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud