14. července 2018 • 19:00

Sparta v problémech. Hapal měl třetí nejhorší přípravu za posledních 10 let

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to období zkoušení, ladění, sehrávání. Výsledky v přípravě tituly nevyhrávají, ale mohou leccos naznačit. Ať už je to nálada v týmu, či předváděná hra. Spartě se však v létě nedařilo skloubit ani jedno. Pavel Hapal měl s týmem třetí nejhorší přípravu za posledních deset let. "Jsme zklamaní. I z těch výsledků. Každý hráč musí přidat, abychom si vítězství zasloužili," hlesl po prohrané generálce s Lubinem kouč Letenských.



Trenér Pavel Hapal neměl dobré výsledky a herní projev Letenských rovněž po celou dobu neměl stoupající tendenci. Při pohledu zpátky do minulosti má třetí nejhorších bilancí v přípravě za posledních deset let.

Jeho úspěšnost je pouhých 33,3 procent. Horší už byli pouze současný sportovní ředitel Zdeněk Ščasný v létě 2016 a Jozef Chovanec v zimě 2011.

„V zápasech máme hluchá místa, ale také spoustu šancí, které neproměňujeme. Věřím, že od prvního zápasu by se to mohlo zlomit v náš prospěch. Pokud začneme dávat góly, tak věřím, že budeme vyhrávat," hájil svůj tým Hapal po prohře 1:2 se Zaglebie Lubin.

Během přípravy dokázala Sparta vyhrát pouze dva zápasy ze sedmi. V úvodním dvojzápase s Trenčínem (první utkání 1:2) vyhrála 4:2. Následovala bezbranková remíza s Ružomberokem a prohra 0:1 se skotským mistrem Celtikem Glasgow. Poté Pražané nestačili na Dynamo České Budějovice a rakouské soustředění zakončili vydřenou výhrou 2:1 nad Samarou.

Poslední test před ostrým startem ligy byl proti osmému týmu poslední ročníku polské Ekstraklasy Zaglebie Lubin. I kvůli několika zahozeným šancím a individuálním chybám při inkasovaných dvou branek nakonec Sparta podlehla 1:2.

„Víme, že jsme neměli úplně dobrou přípravu, ale neřekl bych, že nás svazuje nějaká nervozita. Začíná zkrátka nová sezona a chceme do ní vstoupit vítězně. Tu minulou se snažíme hodit za hlavu a myslím, že jsme to už udělali. Chceme nový ročník využít k tomu, abychom ten předchozí napravili," hodnotil letní přípravu obránce Martin Frýdek.

Jen pro srovnání – loni v létě měl italský kouč Andrea Stramaccioni bodovou úspěšnost 61,1% a v zimě pak 83,3%. Přenést dobré výsledky do ligy se mu už však nepodařilo.

Nejhorší přípravy Sparty za posledních 10 let
Jméno Období Bilance úspěšnost
Pavel Hapal léto 2018 2-1-4  33,3%
Zdeněk Ščasný  léto 2016 1-1-3 26,7%
Zdeněk Ščasný  zima 2016 2-2-3 38,1%
Vítězslav Lavička  zima 2013 2-2-2 44,4%
Jozef Chovanec  léto 2011  2-5-2 40,7%
Jozef Chovanec  zima 2011  1-2-3 27,7%
Jozef Chovanec léto 2010 1-2-2 33,3%

Hapal: Posila? Musela by rovnou pomoct. Proti Opavě nastoupí až 80 % hráčů z generálky
Video se připravuje ...

Sparťanští fotbalisté smutní po druhé inkasované brance v přípravném utkání proti Českým Budějovicím
Sparťanští fotbalisté smutní po druhé inkasované brance v přípravném utkání proti Českým Budějovicím

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud