25. července 2018 • 18:30

Gólman Kolář prodloužil smlouvu se Slavií, dál ho zastupuje Sport Invest

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příjemné období prožívá brankář fotbalové Slavie Ondřej Kolář. V přípravě si udržel pozici jedničky, o víkendu svému týmu v Olomouci čistým kontem pomohl k úspěšnému ligovému startu a teď s pražským klubem podepsal také novou smlouvu do roku 2022, která neobsahuje výstupní klauzuli. Čím je ale celá věc zajímavá? Kolář zároveň prodloužil i spolupráci s agenturou Sport Invest. Slavia přitom před měsícem vyhlásila, že s ní do budoucna jakékoliv kontakty odmítá.



Celý spor začal kvůli nadějnému záložníkovi Pavlu Buchovi, kterému Pražané nedovolili zanést do smlouvy výstupní klauzuli. Ten odmítl kontrakt prodloužit, byl přeřazen do juniorky a smlouvu vypověděl. O pár týdnů později se pak jako volný hráč domluvil na angažmá s plzeňskou Viktorií.

„Představenstvo Slavie rozhodlo o ukončení jakékoliv spolupráce s agenturou Sport Invest. Trh je ostře konkurenční a my budeme dělat s agenturami, které respektují zájem klubu,“ napsal v červnu na Twitteru předseda slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík.

Další člen představenstva Tomáš Syrovátka byl ještě ostřejší. „Hráči přijdou buď osobně, nebo vůbec,“ reagoval na dotaz, jak teď budou v Edenu jednat s hráči z aktuálního kádru, jež Sport Invest zastupuje. To je kromě Koláře případ stopera Lukáše Pokorného nebo nadějných talentů z mládeže.

Nakonec se však zdá, že situace není tak vyhrocená. Sport Invest totiž ve středu přidal na Twitter brankářovu fotografii s prostým sdělením. „Ondřej Kolář vedle podpisu víceleté smlouvy se Slavií prodloužil o další tři roky také spolupráci s agenturou Sport Invest.“

Kolář přitom do Slavie přišel teprve v zimě, kdy se domluvil na původním dvouletém kontraktu. Teď má smlouvu ještě o rok delší a připustil, že ho brzká nabídka na prodloužení překvapila.

„Samozřejmě, jsem tu zatím jen chvíli. Ale tímto vidím, že si mě Slavia váží a chce, abych tady pokračoval delší dobu. Ani chvíli jsem neváhal, za podpis jsem ohromně rád,“ uvedl třiadvacetiletý brankář pro klubový web.

Nová smlouva neobsahuje žádnou výstupní klauzuli, kvůli níž vznikla zmíněná „kauza Bucha“. „Slavia ji nechtěla a pro mě to nebyl žádný problém. Když bude na stole nějaká nabídka, tak s panem Tvrdíkem se dá vždy domluvit a můžeme to řešit," vysvětlil Kolář. 

Ten se už nyní chce soustředit jen fotbal a věří, že sešívané čeká povedená sezona. "Jsem naprosto nadšený z party, která v klubu je. V kabině se utvořil neskutečný tým, což je vidět i na hřišti. Postupně to do sebe zapadá, takže věřím, že úspěchy brzy přijdou," věřil gólman Slavie, jejíž barvy by nově měl hájit až do léta 2022. A ani jeho pokračující spolupráce se Sport Investem nakonec překážkou v jednání nebyla.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slavia 0:3. Pražané vedou ligu, trefil se i Coufal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud