5. prosince 2018 • 19:30

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Sparťanské drama? Zaváhal sudí na hřišti i necitlivý VAR

Autor: isport tv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V 17. kole FORTUNA:LIGY řídil Radek Příhoda jeden z nejbláznivějších zápasů sezony, v němž udělil dvě červené karty a odpískal tři pokutové kopy. Při prohře Sparty na Slovácku 1:2 navíc moc nefungovala souhra mezi ním a videoasistentem rozhodčího Karlem Hrubešem. Chyb se podle hodnocení iSportu v pořadu Zlatá píšťalka nakonec dopustili v těžkém utkání oba. Přitom Komise rozhodčích hledala a s nádechem tendenčnosti našla hrubky jen na straně Radka Příhody... Podívejte se ale i na přehled všech dalších zápasů 17. kola a na to, který sudí tentokrát dostal nejvyšší hodnocení.



Celkem čtyřikrát podle verdiktu Komise rozhodčích Radek Příhoda v Uherském Hradišti chyboval. Hodnocení iSport TV? Costův přihraný penaltový pád v nastaveném čase opravdu odpískaný být neměl a Kangův faul, na který hlavního sudího až upozornil VAR, mohl být potrestaný i červenou kartou.

Další dva momenty, kdy VAR Karel Hrubeš hnal Příhodu k obrazovce, však byly z pohledu videoasistenta naopak posouzeny necitlivě a proti duchu tohoto projektu. V případě Kalabiškova šlapáku na Chipcia totiž byla žlutá karta udělená Příhodou rozhodně možným trestem. Stejně tak sedí červená karta pro Čiviče, který v emotivním závěru zápasu neudržel nervy na uzdě a strčil v nepřerušené hře svou hlavou do hlavy Jana Kuchty. Za tento akt nesportovního chování letenského obránce koneckonců tvrdě potrestala i sama Sparta.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Šílené drama Sparty? Zaváhal sudí na hřišti i necitlivý VAR
Video se připravuje ...

Nejlépe si pak v 17. kole počínal Pavel Julínek, který od iSportu dostal za zápas Plzeň - Olomouc (2:0) sedmičku. A ani tady se Zlatá píšťalka s Komisí rozhodčích zcela neshodla. Podle KR měl sudí vyloučit hostujícího Plška za zmaření zjevné brankové příležitosti. iSport si naopak myslí, že po faulu na Hrošovského by stačilo vytáhnout žlutou kartu za zmaření slibné brankové příležitosti.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud