Michal Kvasnica
1. března 2019 • 15:07

Padající Zlín na Baníku možná vytasí posily. Jsem připraven, hlásí Hlinka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři porážky s kluby z druhé poloviny tabulky, šest inkasovaných gólů, matná ofenziva a hledání optimálního rozestavení. K tomu vypadnutí z šestky a už jen pětibodový náskok na skupinu o záchranu. Zlínský únor byl opravdu „suchej“. Fanoušci Fastavu jsou sice na chudá jara zvyklí, ale čeho je moc...  A do toho dnes zápas v Ostravě, kde „ševci“ nezvítězili deset let. Může být vlastně ještě hůř?



Trenér Roman Pivarník zlínskou situaci tak černě nevidí. „Víme, že nás čeká velmi těžký soupeř v prostředí, které mu vytváří pozici dvanáctého hráče. Baník má nejvíc faulů v soutěži, takže to bude opravdu tvrdý boj. Ale chceme navázat na to pozitivní, s Bohemians jsme podali slušný výkon. Držení míče bylo 60:40 pro nás, naběhali jsme 119 kilometrů, což je obrovské číslo,“ vyzdvihuje.

Zkušený kouč se snaží zachovat klid, byť není vyloučeno, že ani jemu už nezbude než do sestavy razantněji říznout. Zastavit pád tabulkou by Fastavu mohly pomoci obě zimní posily – brankář Matej Rakovan a defenzivní záložník Marek Hlinka. Oba Slováci na první jarní minuty čekají.

Vše o Zlínu čtěte ZDE>>>

Zvlášť pro Hlinku, který v Baníku odehrál poslední dva ročníky, by šlo o tuze pikantní start. Po konci v gruzínském Kutaisi dokonce 28letý štít o návratu do slezského celku přemýšlel. „Uvažoval jsem o tom, ale Ostrava po mém odchodu získala Jánoše, navíc tam hrál výborně i Mešaninov a nastoupit může i Šindelář. Takže tudy cesta nevedla,“ přiznává.

Zájem neměla ani Olomouc, a tak Hlinka skončil ve Zlíně, v jehož dresu si dnes může připsat debut. „Rád bych hrál. Tréninkové manko už jsem dohnal, takže záleží na trenérovi,“ hlásí. „Čeká nás utkání plné soubojů, nasazení, emocí a samozřejmě výborné kulisy. Jsem zvědavý, moc se těším,“ dodává.

Pokud by Hlinka opravdu nastoupil, pak zřejmě na svém obvyklém místě ve středu pole. Došlo by tak na střety s kamarádem Robertem Hrubým. Hecování prý však vzhledem k vážnosti situace zatím neproběhlo.

„Baník se od mého odchodu příliš nezměnil. Tým se vhodně doplnil, přišli někteří hráči. Kostra mužstva ale zůstala stejná. Ostrava šlape, sbírá body. Sice naposledy prohrála na Spartě, ale byl to výborný zápas. A největší nebezpečí? Tým jinak funguje, když Bary hraje, nebo nehraje. Nicméně Baník hraje týmově, jeho hráči si pomáhají, bojují jeden za druhého. Líbí se mi třeba brankář Honza Laštůvka, který už druhým rokem chytá fantasticky,“ popisuje Hlinka.

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Sparta v Liberci zase nevyhraje. Slavia derby zvládne
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 25. Baroš

Hosté: 20. Jiráček, 64. Poznar

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Kuzmanović (78. Šindelář), R. Hrubý, Mešaninov (61. Fillo), Holzer (69. Granečný) – Baroš (C), Diop.

Hosté: Rakovan – Li. Holík, P. Buchta, Hlinka, Bačo, Bartošák – Čanturišvili (89. Hronek), Jiráček (C), Podio (90+2. Hnaníček), Džafić – Poznar (82. Jakubov).

Náhradníci

Domácí: Budinský, Šindelář, Granečný, Fillo, Jirásek, Šašinka, Šašinka

Hosté: Dostál, Hnaníček, Železník, Hronek, Slaměna, Jakubov, Matejov

Karty

Domácí: R. Hrubý, Procházka, R. Hrubý, Baroš, Fleišman

Hosté: Čanturišvili, Bačo, Rakovan, Poznar

Rozhodčí

Julínek – Moláček, Podaný

Stadion

Městský stadion, Ostrava-Vítkovice

Návštěva

9 994 diváků

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud