Jakub Dvořák
22. dubna 2019 • 05:00

Prohra s Karvinou? Fanoušci Sparty ironicky slavili. Ostuda, kál se Frýdek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Působili jako fackovací panák, do kterého si může kdekdo bouchnout. Nedělní výkon sparťanských fotbalistů proti Karviné (1:3) patřil do kategorie ostudných. Vědomi si toho byli jak hráči, tak i fanoušci, kteří kromě pokřiků proti trenérovi Zdeňku Ščasnému ironicky oslavovali. „Neposlouchalo se to hezky, ale není se čemu divit,“ kál se Martin Frýdek, jeden z nejzkušenějších hráčů Letenských.



4. minuta – Stoper Uroš Radakovič nechává propadnout balon, zmocňují se jej Karvinští a po následném centru, který brankář Florin Nita podbíhá, otevírá Tomáš Wágner skóre. – 0:1

Sparta - Karviná: Tak to je šok! Wágner posílá Slezany do vedení 1:0
Video se připravuje ...

25. minuta – Sparta špatně zahrává ofsajdovou past. Na levé straně zůstává nepokrytý Ba Loua, který rozjíždí akci, nachází neobsazeného Gubu a Letenští inkasují podruhé.

Sparta - Karviná: Studená Strakova sprcha pokračuje, Guba zvyšuje na 2:0!
Video se připravuje ...

54. minuta – Rumunský gólman Nita podruhé v utkání chybuje, míč neudrží v rukavicích a Wágner z blízka zvyšuje na 3:0.

Sparta - Karviná: Demolice, 0:3! Kolaps Chipcia a Nity, Wágner přidává třetí úder
Video se připravuje ...

K tomu, aby bylo v neděli na Letné hotovo a slezský celek dokonal senzační výhru, stačila necelá hodiny hry. Zatímco aktivní hosté mohli ve druhém poločase minimálně ještě dvě trefy přidat, sparťané se kopali za uši.

„Od začátku bylo vše špatně. Neměli jsme míč pod kontrolou. Vlastně i celý zápas nebyl v naší režii. Nedokázali jsme si vypracovat větší šanci, abychom vstřelili gól. To je pak hodně špatné,“ komentoval výbuch kapitán Costa.

Jeho spoluhráč a jeden z vůdců Sparty Martin Frýdek nemohl najít ta správná slova. „Fakt nevím, co k tomu říct. Hráli jsme hodně špatně. Prohrát doma 1:3 s Karvinou je prostě ostuda,“prohlásil odevzdaně.

Zato na tribunách bylo ve druhém poločase živo. Čím víc se blížil duel ke konci, tím radostněji fanoušci fandili. Samozřejmě, že s velkou dávkou ironie. Jinak si následující pokřiky nelze vysvětlit.

„0:3 je dobrej výsledek!“

„My tu ligu stejně vyhrajem!“

„Mistři!“

„Hoši, děkujem!“

„Neposlouchalo se to hezky. Ale není se čemu divit,“ uvedl Frýdek. Jeho spoluhráč Costa měl pochopení. „Prohrát se může, nikdy nevíte, co se na hřišti stane, ale rozhodně ne takovým způsobem, jako se to stalo nám. Rozumím fanouškům. Přišli, aby nám fandili. My musíme předvést o mnoho víc.“

Aby toho od sparťanských příznivců nebylo málo, stadionem se rozléhaly i pokřiky pro odvolaní trenéra Zdeňka Ščasného.

„Ščasný ven!“

„Zdeňku Ščasný, my ti děkujem!“

Ščasný po ostudné prohře nehledal výmluvy a naopak se za nedělní představení omlouval. „Bylo to jedno z nejhorších utkání, za celou dobu ve Spartě. Potkalo se úplně všechno. Je potřeba se omluvit za náš výkon a ne říkat něco víc. Nemá smysl diskutovat, zda někdo chyběl, nebo ne. Hráli jsme s Karvinou a byli jsme na ni připraveni. Dvě strašidelné chyby na úvod, to se nesmí stát. Zápas si rozebereme, vyhodnotíme si ho,“ uvedl sparťanský trenér.

Ve středu čeká jeho tým další derby v semifinále MOL Cupu. Lepší omluvu než postup do finále, by si momentálně sparťanská obec zřejmě asi nepřála.

SESTŘIH: Sparta - Karviná 1:3. Straka při návratu na Letnou řídil šokující výhru!
Video se připravuje ...

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud