Michal Koštuřík
9. září 2019 • 16:34

Zlín bere z Kypru záložníka Folprechta. Může hrát už proti Spartě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě jedna posila pro fotbalový Zlín. Podle informací iSport.cz se od úterka připojí k týmu zkušený záložník Zdeněk Folprecht (28), jenž působil od října 2018 v kyperském FC Pafos. Ve Fastavu by měl prozatím do konce podzimu hostovat, klub má však opci na přestup. Odchovanec Sparty prošel v české lize Žižkovem, Libercem a Brnem. „Je dalším z hráčů, kteří by mohli zkvalitnit kádr a hru,“ věří kouč Josef Csaplár.



Střední záložník odehrál v Pafosu celkem 29 utkání, vstřelil jeden gól. Od nové sezony však byl pro klub nepotřebný. Herní praxi získá až ve Zlíně, který reaguje posílením na rozpačitý rozjezd sezony. Folprecht by měl být k dispozici už na nedělní tahák se Spartou, kde vyrostl. „Může hrát i na pozici šestky,“ podotkl Csaplár, jenž výhledově dost možná „zalepí“ posilou bolavé místo. Dosud na něm zaskakoval univerzál Petr Jiráček. „Hrál to hodně zajímavě,“ zhodnotil kouč.

Další variantou je návrat Marka Hlinky ze stopera do středu pole. „Ale moc se mi s tím hýbat nechce,“ přiznal Csaplár, jenž může vzadu využít Gruzínce Andra Giorgadzeho. Třetí do party nováčků je útočník Tomáš Wágner z Mladé Boleslavi. Ještě před nimi získal klub mladého útočníka Petra Pejšu z Vltavínu.

V plánu byl také příchod afrického záložníka z Górniku Zabrze, ale v danou chvíli padl. Místo něj je ve Zlíně Folprecht.

FC Zlín Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud