Jan Podroužek
17. října 2019 • 18:15

Slavia ladí vstup aerolinek z Kataru. Kolik jí partnerství může přinést?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kromě čínských investic by brzy mohla Slavia požívat i ty arabské. Instagramový účet „slaviabackstage“, který je údajně svázán přímo s šéfem klubu Jaroslavem Tvrdíkem, potvrdil nedávné informace Lidových novin o chystaném vstupu aerolinek Qatar Airways. Podle zdrojů Sportu má jít o sponzorský vztah s tím, že k akciím se Katařané přes současné vlastníky „sešívaných“ CITIC a Sinobo Group nejspíš nedostanou.



Pražská Slavia je podle všeho na dobré cestě, aby sehnala dalšího silného investora. Mají jím být aerolinky Qatar Airways, které stojí mimo jiné taky za velkokluby AS Řím nebo Bayernem Mnichov a jsou oficiálním partnerem mnoha událostí pod hlavičkou FIFA.

Pro českého mistra může jít o výnosný vztah, podle informací Sportu by „sešívaní“ mohli od katarských aerolinek získávat ročně jako sponzorský příspěvek až pět milionů eur, čili kolem 130 milionů korun, ovšem délka dohadovaného smluvního partnerství zatím vůbec není známá.

Letecká společnost prý ovšem cílí i na minoritní podíl v klubu.

„Spolupráce s arabským partnerem je projekt, na kterém vedení klubu pracuje, po svolení majitele, již několik měsíců. Ve hře je generální partnerství a minoritní podíl,“ píše se mimo jiné na instagramovém účtu „slaviabackstage“.

Podle něj má vstup Qatar Airway navazovat na probíhající obchodní spolupráci aerolinek se společností CITIC na čínském trhu.

Ovšem zdroje deníku Sportu tvrdí, že tak daleko nejspíš CITIC a Sinobo Group, současní vlastníci Slavie, Katařany nepustí. Přesto by se mohly na červenobílých dresech objevit nášivky letecké společnosti.

„Ve chvíli, kdy čínští investoři drží ve svých aktivech drtivou část akcií, nejsou příliš ochotní se o ně dělit, pokud by sami nechtěli vycouvat,“ tvrdí zdroj z fotbalového zákulisí, který si nepřál být jmenován.

To CITIC a Sinobo mají, partnerem ve vlastnických strukturách už jsou jim pouze drobní akcionáři.

Financování Slavie nedávno nadhodil v relaci „Týden s prezidentem“ na televizi Barrandov Miloš Zeman . Čínské investice mají být pozastaveny i ve vztahu ke Slavii kvůli chování pražské radnice, která stála o zrušení partnerství s pekingským protějškem.

Nejen v souvislosti s tím se poměrně dlouho mluví o novém partnerovi, který by byl schopen podpořit drahý chod celého klubu. Roční rozpočet Slavie se odhaduje přibližně na 900 milionů korun.

„CITIC Europe Holdings a CITIC Dicastal budou investovat v ČR skoro 8 miliard korun do vybudování závodu automotive v prostorech a ve spolupráci se Žďas Žďár. Projekt výrobního závodu vytvoří cca 500 pracovních míst. CITIC počítá i s rozvojem svých aktiv v ČR včetně SK Slavia Praha,“ postavil se včera odpoledne na svém Twitteru šéf „sešívaných“ Jaroslav Tvrdík proti tvrzení prezidenta Miloše Zemana.

Podle Lidových novin je spojkou v jednáních o partnerství mezi Slavií a Katařany bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. Kontakty na arabské obchodní prostředí má ze své bývalé funkce, působila v dozorčí radě Komory pro obchodní vztahy s arabskými státy zálivu.

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud