Matěj Karmazín
9. března 2020 • 04:55

Co ukázalo derby „S“? Žolík Musa, zvrat díky videu i emoce a nenávist

Vstoupit do diskuse
0
  • Sparťan Ladislav Krejčí a slávista Ibrahim Traoré v slovní přestřelce během 295. derbySparťan Ladislav Krejčí a slávista Ibrahim Traoré v slovní přestřelce během 295. derbyFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Spousta důrazných soubojů, ostré zákroky, neuznaný gól po intervenci VAR i dvě trefy, z nichž jedna padla až v samotném závěru. 295. derby pražských „S“ sice nenabídlo zrovna nejkvalitnější fotbalovou podívanou, přesto ovšem nebyla nouze o zajímavé a emotivní momenty. Co nejvýraznějšího remízový souboj Slavie se Spartou (1:1) přinesl?

  • Víc válka než fotbal. Už zase

    Jakoby ty nejočekávanější zápasy v české lize ani nemohly být jiné. V derby už poněkolikáté za sebou převládala bojovná hra, mnoho krásy a pěkných kombinací k vidění nebylo. Hlavně první poločas v tomto ohledu zůstal daleko za očekáváním. „Hra byla strašně rozkouskovaná,“ podotkl trenér Slavie Jindřich Trpišovský. „Tenhle způsob hry rád nemám,“ přidal jeho protějšek Václav Kotal. Hráče obou týmů přesto emoce strhly, čímž celková kvalita utkání utrpěla.

    SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:1. Výhru Letenským v závěru sebral Musa
    Video se připravuje ...

  • Radost Sparty zastavil VAR

    Eden v tu chvíli zničehonic úplně ztichl, radostný ryk se ozýval jen ze sektoru fanoušků Sparty v rohu stadionu. Aby ne, vždyť Benjamin Tetteh právě přetlačil Ladislava Takácse a poté, co se stoper Slavie srazil s brankářem Kolářem, poslal svůj tým jednoduše do vedení. Jenže… Letenská euforie byla předčasná. Video odhalilo, že Tetteh v souboji poslal Takácse na Koláře nedovoleně a sudí Franěk po zhlédnutí záběru gól zrušil. Pořád 0:0. „Šli jsme tělo na tělo, on mi pak dal ruku na záda. Za mě jasný faul,“ hodnotil Takács vypjatou chvíli mezi novináři.

    Slavia - Sparta: Takács se srazil s Kolářem a využívá toho Tetteh! Gól je ale odvolán
    Video se připravuje ...

  • Restartovaný Štetina

    Stopeři Sparty jsou v téhle sezoně nekonečné téma, na spočítání všech vyzkoušených dvojic už skoro nestačí ani prsty na obou rukou. Václav Kotal do sestavy opět nasadil Lukáše Štetinu, který zahrál dobře už proti Baníku. A slovenský obránce se mu v duu s krajanem Hanckem odvděčil dalším dobrým výkonem, Stanislav Tecl se příliš prosadit nemohl. Deník Sport dokonce Štetinu označil za nejlepšího hráče zápasu. Slušný restart vzhledem k tomu, že ještě v zimě se s ním na Letné takřka nepočítalo.

    Slavia - Sparta: Štetina zachránil hosty před Coufalovým nebezpečným náběhem
    Video se připravuje ...

  • Žolík Musa trefil bod

    Petar Musa, nebo Stanislav Tecl? Před utkáním bylo téma, který slávistický forvard vyběhne v základní sestavě. Trenér Trpišovský nakonec ukázal na toho zkušenějšího, Tecl na hřišti odpracoval sedmdesát minut, příliš nebezpečný však nebyl. Proto místo něj Trpišovský poslal (ještě za stavu 0:0) na hrot Musu. A ten se mu odvděčil v klíčovou chvíli, přesný centr Bořila uklidil hlavou do brány a zařídil v nastavení konečnou remízu. Gól při svém debutu v derby emotivně oslavil svlečeným dresem a zase ukázal, že se s ním musí počítat.

    Slavia - Sparta: Musa si naskočil na Bořilův centr, ale hlavičkoval nad bránu
    Video se připravuje ...

  • V hledišti pyro i nenávist

    V prvním - fotbalově nepříliš atraktivním - poločase bylo v některých chvílích možná zajímavější sledovat dění na tribunách. Fanoušci Slavie si připravili dvě chorea přes celou Tribunu Sever, dýmovnice na konci úvodní pětačtyřicetiminutovky pak zápas na několik minut přerušily. Vizuálně se prezentovali i sparťané, kteří dorazili do Edenu v jednotných černých barvách. A kulisa? Skvělá, oba tábory hlasitě fandily celý zápas. Zároveň byla cítit i nenávist a rivalita. Domácí hanlivě křičeli třeba na Bořka Dočkala s Martinem Frýdkem, hosté zase „nezapomněli“ na Nicolae Stancia.

    Slavia - Sparta: “Pozitivní nález!” Deratizéři Sparty na tribuně Sever a jejich vtipné choreo
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud