13. dubna 2020 • 18:55

Posun v tréninku Slavie. Hráči začnou ve dvojicích dělat cvičení s míčem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia Praha doplní domácí individuální program hráčů v době pandemie nového koronaviru a přerušení soutěží o speciální tréninky s míčem pro dvojice. Cvičení budou probíhat na uzavřeném sportovišti za dodržení všech hygienických opatření. Do tréninků po skupinách se lídr nejvyšší soutěže zatím nevrátí a stejně jako další ligové kluby čeká, zda to povolí ministerstvo zdravotnictví.



„Zatím pokračujeme v individuálním tréninkovém plánu s tím rozdílem, že ho doplníme o určité tréninky s míčem pro dvojice na uzavřeném sportovišti. Tento model budeme praktikovat do doby, než kluby obdrží podepsané doporučení od LFA, o kterém se hovořilo po ligovém výboru v minulém týdnu,“ uvedl pro ČTK tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Hráči prvoligových týmů se v domácím režimu individuálně připravují od poloviny března. Soutěž je přerušena od 12. března, kdy vláda v zemi vyhlásila kvůli šíření nemoci covid-19 nouzový stav.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE>>>

Před týdnem došlo k uvolnění některých omezení pro sportování. Vláda umožnila venkovní individuální sportování nebo hry, kde jsou na každé straně hřišti rozděleného sítí maximálně dva lidé. Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí první a druhou ligu, následně vypracovala manuál pro návrat do tréninku na hřiště ve skupinách. Od čtvrtka čeká, zda návrh schválí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

K omezenému návratu na hřiště s míčem zatím sáhl druholigový Hradec Králové. „Votroci“ od konce minulého týdne po dohodě s krajskou hygienickou stanicí začali částečně trénovat ve skupinách. Fotbalisté například po dvojicích hrají nohejbal a v jeden čas se na hřišti pohybují vždy jen tři dvojice. Hráči nevyužívají zázemí stadionu, sprchují a převlékají se doma a před tréninkem si měří teplotu.

První liga byla přerušena po 24. dějství. Zbývá odehrát šest kol základní části, nadstavba, která bude pro většinu klubů pětikolová, a baráž o nejvyšší soutěž. Tabulku vede obhájce Slavia o osm bodů před druhou Plzní. LFA respektuje pokyny UEFA a chce obě profesionální soutěže dohrát.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Příchod Hovorky do Slavie? Naše srdcovka. Osobnost a vůdčí typ, líčí kouč
Video se připravuje ...

Stanciu se vzdal velké části peněz. Jeho charakter popsal Slavii Hovorka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud