3. června 2020 • 21:12

Sparťan Kanga na dálku podpořil boj proti rasismu. Gól a gesto soudržnosti

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle moment si nemohl nechat ujít. Záložník Sparty Guélor Kanga již mnohokrát rozproudil emoce nejen soupeřových, ale i vlastních fanoušků. Tentokrát se zviditelnil gólovou oslavou v duelu proti Teplicím. Připojil se jí k řadě sportovních celebrit a osobností, které poukazují na boj proti rasismu.



Fotbalisté Liverpoolu, dortmundský Jadon Sancho a řada dalších hráčů, ale i hvězd z jiných, nejen sportovních, odvětví v posledních dnech reaguje na události, které se odehrály v USA. Za smutných okolností zde zemřel George Floyd, muž tmavé pleti.

To rozpoutalo vlnu nevole a po celém světě se ve velkém začal řešit boj proti rasismu. Liverpoolští hráči například poklekli kolem středového kruhu Anfieldu se zdviženou rukou.

Podobným způsobem se projevil v duelu české FORTUNA:LIGY proti Teplicím záložník Sparty Guélor Kanga. I on po vstřelené brance, zvyšoval na 2:0 z penalty, klekl a namířil pravici směrem k nebi.

Z letenského celku v tom ale není sám. Klub samotný již v úterý večer na své sociální sítě zveřejnil příspěvek vymezující se proti rasismu. „Všichni lidé jsou si rovni, rasismus nemá v našich myslích ani na našem stadionu místo!“ stojí v popisku na sparťanském Instagramu.

Sparta se celkově snaží tyto věci vymýtit. V září uplyne rok, kdy před derby se Slavií přišla s videem „Co říká o rasismu tvoje máma?“, jehož hlavním „hrdinou“ byl herec Jakub Štáfek, ve kterém ironicky zveličuje chování, které si Letenští nepřejí.

SESTŘIH: Sparta - Teplice 3:0. Jasná záležitost, dva góly si připsal Kozák
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

6371322:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud