Jan Vacek
29. července 2020 • 21:50

Kanga na cestě do Zvezdy. Se Spartou nemluvil, uškodil si i výstupem na síti

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
126
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Server iSport.cz o tom jako první informoval už v pátek, nyní je to definitivní. Excentrický záložník Guélor Kanga nebude nadále oblékat dres Sparty, klub s ním totiž už delší dobu není v žádném kontaktu. Gaboňan tak coby volný hráč změní adresu a nejspíš se vrátí do Crvene Zvezdy Bělehrad, odkud v zimě 2018 na Letnou přišel. Srbský klub jeho návrat naznačil ve středu večer.



Dopředu bylo zřejmé, že námluvy o nové smlouvě s Guélorem Kangou nebudou jednoduchá. Nakonec se ovšem zvrhly pomalu v grotesku. Ta je nyní definitivně u konce. Podle informací Sportu vedení Sparty s hráčem a jeho agentem už delší dobu nebylo v žádném kontaktu, hráč se místo toho měl dohodnout na smlouvě s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Ta jeho příchod už začala anoncovat.

Jednání se Spartou se táhla několik týdnů. Pražané hráči předložili nabídku už zkraje léta, Kanga ovšem možnost ročního kontraktu promptně shodil ze stolu. Letenští proto svůj návrh vylepšili na variantu roční smlouvy s opcí na další sezonu. Lehce přihodili i na platu. Ani to se ovšem Afričanovi nepozdávalo, požadoval totiž kontrakt na dva roky.

To ovšem bylo zase neprůchozí přes sportovního ředitele Tomáše Rosického. Jednání tak na nějakou dobu utichla, Kanga se svým agentem Louisem Denollem stočili svůj zájem do Turecka. V jednu chvíli to vypadalo na přesun do Trabzonsporu, ani to ovšem podle všeho nevyjde. Údajně rovněž z důvodu, že přední turecký klub nebyl schopný hráči splnit jeho požadavky.

Při přebírání zlaté medaile pro vítěze MOL Cupu si si rozhodující střelec Sparty Guélor Kanga uvázal kolem krku vlajku Gabonu
Při přebírání zlaté medaile pro vítěze MOL Cupu si si rozhodující střelec Sparty Guélor Kanga uvázal kolem krku vlajku Gabonu

Instagram jako poslední kapka?

Kanga se proto opět zaměřil na Spartu. Ovšem tak trochu po svém. Místo standardního jednání se zástupci klubu si domluvil na pátek, krátce před úvodním tréninkem týmu v rámci letní přípravy, instagramové vysílání se Srdjanem Plavšičem. V něm mluvil o tom, že peníze nejsou problém, ovšem že chce smlouvu na dva roky. Jako problém naopak označil vedení Sparty a jmenovitě i Rosického.

Podle informací deníku Sport tohle Kangovo jednání možné dohodě vůbec neprospělo, tím spíš, když i k finančním parametrům dohody měl hráče výhrady. Během víkendu i začátku tohoto týdne nebyly obě strany v žádném kontaktu. „Do středečního odpoledne se na tom vůbec nic nezměnilo, žádná komunikace neprobíhá,“ potvrdil zdroj obeznámený s vyjednáváními.

Král penalt a památných gólů. Podívejte se na všechny Kangovy trefy ve Spartě!
Video se připravuje ...

To byl jasný signál, že pro Spartu je celá záležitost víceméně uzavřená. V rámci standardního mustru jednání ovšem čekala, zda Kanga s agentem oficiálně zareagují na poslední předloženou nabídku. Tak se ale nestalo, hvězdný záložník si místo toho plácl s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Srbská média referují o tříletém kontraktu s ročním platem 500 tisíc eur (asi 13,5 milionu korun) a podpisovým bonusem 300 tisíc eur (asi 8,1 milionu korun).

Cesty největšího tuzemského klubu a jedné z hlavních atrakcí ligy se tak rozcházejí. V rudých barvách Kanga odehrál 81 zápasů, ve kterých nasázel 31 branek a připojil 16 asistencí.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

TOP jedenáctka fotbalové sezony: Stanciu, Kanga, vynikal Malinský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
126

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud