25. června 2022 • 20:00

Slovácko zdolalo Trenčín, Baník nasázel sedm gólů a Zbrojovka padla

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Baníku porazili v prvním přípravném utkání na nový ročník FORTUNA:LIGY Otrokovice 7:1, duel byl zároveň prvním pro nového kouče Pavla Vrbu. Gólem a dvěma asistencemi se blýskl Lukáš Cienciala, branku a přihrávku zaznamenal Nemanja Kuzmanovič.



Teplický trenér Jiří Jarošík při vítězství 2:0 nad třetiligovým Ústím nad Labem testoval ofenzivní hráče Romana Čerepkaie a Ryana Adiga. „Dali jsme šanci nováčkům a hráčům, kteří jsou tu na zkoušku. Vzhledem k dešti jsem se bál, abychom to vůbec odehráli. Nakonec jsme hráli na umělce, což bylo lepší řešení. První půle byla z naší strany lepší, byli jsme více na balonu,“ řekl pro klubový web Jarošík.

Slovácko vyzkoušelo iráckého levého beka či záložníka Merchase Doskiho. Za celek z Uherského Hradiště také poprvé nastoupila útočná posila Kozák, gólově se ale prosadili jiní hráči. Skóre v 10. minutě po chybě brankáře otevřel levý bek Kalabiška a v 63. minutě pojistil výhru čtvrtého týmu uplynulé ligové sezony a vítěze domácího poháru Polášek.

„Narazili jsme na dobrého soupeře, technicky vybaveného, silného v držení míče. Ale odehráli jsme zápas velmi dobře, vytvořili jsme si více šancí a zaslouženě jsme vyhráli,“ pochvaloval si pro klubovou televizi asistent trenéra Slovácka Josef Mucha.

Hradec nejprve v semifinále turnaje v Benátkách rozstřílel druholigovou Příbram i díky hattricku Firbachera 5:1 a ve finále si v souboji dvou celků z nejvyšší soutěže poradil i s Libercem. Šestý celek uplynulé ligové sezony vykročil za jasnou výhrou 4:1 třemi brankami v první půlhodině. Třetí na turnaji skončila Mladá Boleslav, která deklasovala Příbram 7:0.

Ostrava si v prvním utkání od příchodu trenéra Vrby proti třetiligovým Otrokovicím zastřílela. Baník vedl po poločase 2:1, po změně stran ale přidal dalších pět branek. Za pátý tým uplynulé ligové sezony se prosadilo sedm různých střelců.

Nevedlo se naopak Brnu, které v souboji nováčků nejvyšších soutěží prohrálo se slovenskou Podbrezovou 2:4. Tři góly Zbrojovka inkasovala od svěřenců českého trenéra Romana Skuhravého už v první půli. Pardubice porazily druholigovou Jihlavu 3:1 a Zlín zvítězil v divizním Lanžhotě 2:0. „Ševci“ se ale dlouho trápili a rozhodli až v závěrečné čtvrtině utkání.

Přípravná utkání:

Lanžhot - Trinity Zlín 0:2 (0:0)
Branky: 69. vlastní, 72. Vukadinovič.
Sestava Zlína:
I. poločas: Bachůrek - Slávik, Kulíšek (30. Kolář), Simerský, Číž - Dramé, Hrdlička, Hrubý, Jawo, Reiter - Chwaszcz (30. Vukadinovič).
II. poločas: Šiška - Slávik (65. Reiter), Kolář, Simerský (60. Kulíšek), Čanturišvili - Fillo, Bobčík, Hrdlička (60. Chwaszcz), Janetzký, Owusu - Vukadinovič. Trenér: Kalivoda.

FK Pardubice - Jihlava 3:1 (2:1)
Branky: 3. Huf, 12. Toml, 54. Mareš - 29. Vedral.
Základní sestava Pardubic: Markovič - Rosa, Míka, Toml, Kurka - Kotowicz, Jeřábek, Solil, Helešic - Huf, Černý. Trenér: Novotný.
Střídali: Budínský - Halász, Vacek, Tischler, Mareš, Hlavatý, Sychra, Chvěja.

Baník Ostrava - Otrokovice 7:1 (2:1)
Branky: 8. Kuzmanovič, 25. Yao, 54. Tijani, 55. Tetour, 62. Cienciala, 66. M. Jaroň, 84. Chlumecký - 19. Simr.
Sestava Ostravy:
I. poločas: Letáček - Zálešák, Takács, Lischka, Kubala - Buchta, Kuzmanovič, Kaloč, Budínský, Yao - Klíma.
II. poločas: Hrubý - Fulnek, Pokorný, Chlumecký, Šehič - M. Jaroň, Boula, Smékal, Tetour, Cienciala - Tijani. Trenér: Vrba.

Zbrojovka Brno - Podbrezová 2:4 (1:3)
Branky: 44. Blecha z pen., 88. Přichystal - 12. a 40. Issa, 42. Kováčik, 75. Cobnan.
Sestava Brna:
Šiman - Matejov, Endl (46. Šural), Jeřábek (46. Hlavica), Granečný - Blecha, Kohoutek (46. Texl), Ševčík (75. Rogožan) - Hladík (46. Fousek), Yunis (46. Přichystal), Nečas (46. Divíšek). Trenér: Dostálek.

FC Hradec Králové - Příbram 5:1 (3:0)
Branky: 9., 20. a 64. Firbacher, 38. Dvořák, 81. Rybička - 51. Wágner.
Sestava Hradce: Reichl - Harazim, Kosař, Kutík - Jurčenko, Doležal, Soukeník, Hájek - Dvořák, Firbacher, Rybička. Trenér: Koubek.

1. FC Slovácko - Trenčín 2:0 (1:0)
Branky: 10. Kalabiška, 63. Polášek.
Sestava Slovácka:
I. poločas: Borek - Šimko, Srubek, Kadlec, Kalabiška - Brandner, Ljovin, Kohút, Aldin, Doski - Kozák.
II. poločas: Nguyen - Merdovič, Hofmann, Daníček - Brandner, Sinjavskij, Havlík, Polášek, Doski - Vecheta, Kozák. Trenér: Svědík.

FK Teplice - Ústí nad Labem 2:0 (2:0)
Branky: 8. Čerepkai, 10. Žitný.
Sestava Teplic:
I. poločas: Mucha - Hora, Chaloupek, Vondrášek - Urbanec, Jukl, Křišťan, Kodad - Žitný - Adigo, Čerepkai.
II. poločas: Němeček - Švanda, Dramé, Knapík, Magrábí - Bulmaga, Emmer - Kodad, Vachoušek, Adigo - Ledecký (77. Čerepkai). Trenér: Jarošík.

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud