6. července 2022 • 11:36

Plzeň slaví Sýkorův návrat, upsal se na tři roky. Byl priorita, řekl Šádek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Jan Sýkora bude i nadále hrát za Plzeň, které v minulé sezoně pomohl k titulu. Osmadvacetiletý fotbalista do Viktorie přestoupil z Lechu Poznaň a podepsal smlouvu na tři roky. 



Bývalý hráč Brna, Liberce nebo Jablonce přišel na západ Čech loni v srpnu na roční hostování a pomohl Plzni k nečekanému titulu. V uplynulém ročníku odehrál 29 ligových zápasů a připsal si v nich čtyři branky a šest přihrávek.

S Plzní už odjel do Rakouska na soustředění před novou sezonou a ve středu západočeský klub jeho přestup potvrdil. „V minulé sezoně se nám tu se skvělou partou podařil obrovský úspěch a nyní jsou před námi další velké výzvy, kterých se nemůžu dočkat,“ uvedl Sýkora na webu.

„Jedná se o hráče, který byl klíčovou součástí našeho mistrovského úspěchu, tudíž byl pro nás jeho příchod prioritou a jsem moc rád, že ho nyní můžeme definitivně přivítat zpátky mezi námi,“ přidal šéf klubu Adolf Šádek.

Plzeň, která se chystá na druhé předkolo Ligy mistrů, získala během letní přestávky už osm posil. Angažovala záložníka či beka Cadua, středopolaře Kristiho Qoseho, křídelníka Václava Pilaře, útočníka Jana Klimenta, obránce Filipa Čiháka s Mohamedem Tijanim a brankáře Martina Jedličku.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud