Michal Kvasnica
Premium
9. srpna 2022 • 17:00

Baník posiluje: získal Chorvata a řeší útočníka z Afriky. Varianta i v Jablonci

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože se na půdě Bohemians (3:3) za Baník střelecky prosadili hned tři útočníci (Kuzmanovič, Klíma, Tijani), i s ohledem na Almásiho zranění a třeba i Slovákův možný odchod se na Bazalech stále přemýšlí o posile do ofenzivy. V pondělí podepsali Ostravští dvouletou smlouvu s opcí s chorvatským středopolařem Robertem Miškovičem, ale podle informací webu iSport.cz jednají ještě s druholigovým Vyškovem o příchodu rychlého Afričana Kanakimany. Zatím neúspěšně.



Zájem Ostravy o reprezentanta Burundi Bienvenueho Kanakimanu zintenzivnil po prvním kole F:NL, kdy dynamický útočník sejmul doma Chrudim (3:0) dvěma góly a řekl si o pozornost.

Na druholigové poměry nadstandardní částku, ve které měl na výměnu figurovat i levák Jan Kubala, nicméně Vyškov odmítl. Dvaadvacetiletý Afričan, jenž se líbí třeba také Sigmě Olomouc, tak zatím zůstává v kádru kouče Jana Trousila.

„Beny je obrovsky rychlostní typ, který se akorát musí zklidnit ve finální fázi a ve zbrklosti při práci s balonem. Jestliže na něj soupeř nehraje těsně jako Chrudim, tak má předpoklady, aby branky dával. Vyřešil obě situace výborně, jsem rád, že nepanikařil. Od začátku naplňuje to, co od něj čekáme: góly a připravování šancí,“ chválil Kanakimanu trenér po úvodním zápase ročníku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud